Εθνική Ομάδα: Από Τρίτη τα πρώτα δείγματα για την ενδεκάδα κόντρα στην Αγγλία

0


Την πρώτη της προπόνηση εν όψει του μεγάλου αγώνα της Πέμπτης (10/10) με την Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ», αλλά και της αναμέτρησης που θα ακολουθήσει επί ελληνικού εδάφους με την Ιρλανδία (13/10) πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας (7/10) η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Το πρόγραμμα διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα και οι Τσιμίκας, Τζόλης, Ζαφείρης, Μπακασέτας, Πέλκας, Κουλιεράκης, Ρότα, Χατζηδιάκος, Τζολάκης και Ρέτσος ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και αποκατάσταση, καθώς προέρχονταν από αγώνες που έδωσαν το Σαββατοκύριακο (5-6/10) με τους συλλόγους τους στα εγχώρια πρωταθλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως γνωστό, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δεν είχε στη διάθεσή του τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις κυκλοφορίας μπάλας, τακτική, και δίτερμα σε μισό γήπεδο, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μην «ανοίγει τα χαρτιά του» σχετικά με το σχήμα που σκοπεύει να παρατάξει το βράδυ της Πέμπτης στο «ναό του Ποδοσφαίρου».

Οι προθέσεις του αναμένεται να γίνουν πιο σαφείς στη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης της Τρίτης (8/10), όπου ο Σέρβος θα δείξει κάποια από τα πλάνα του για το μεγάλο ματς με τα «Τρία Λιοντάρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αποστολή της «γαλανόλευκης» συμμετέχουν οι: Βλαχοδήμος, Μανδάς, Τζολάκης, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Γιαννούλης, Βαγιαννίδης, Τσιμίκας, Ρότα, Ρέτσος, Ντόη, Μπακασέτας, Μάνταλος, Ζαφείρης, Σιώπης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μασούρας, Πέλκας, Τζόλης, Κωνσταντέλιας, Παυλίδης, Δουβίκας.



zougla.gr

Τα παίζει όλα για όλα το Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ

0


Ανήμερα της πρώτης επετείου από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ κάνει το επόμενο βήμα στη σύγκρουσή του με τη Χεζμπολάχ. Το Τελ Αβίβ σφυροκοπά τον νότιο Λίβανο από το πρωί της Δευτέρας, ενώ όπως όλα δείχνουν μέσα στις επόμενες ώρες οι επιθέσεις του θα πραγματοποιούνται συντονισμένα από στεριά, θάλασσα και αέρα.

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε το βράδυ της Δευτέρας ότι ετοιμάζεται να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χεζμπολάχ στην «παράκτια ζώνη» του νοτίου Λιβάνου, καλώντας τους κατοίκους να μην πηγαίνουν στις παραλίες ή στη θάλασσα της περιοχής αυτής, προμηνύοντας πως θα ακολουθήσει νέο μπαράζ επιθέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σύντομα στις επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ, θα εμπλακεί και το ισραηλινό ναυτικό. «Οι ισραηλινές δυνάμεις θα πλήξουν σύντομα τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χεζμπολάχ στην παράκτια ζώνη» ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού για τον αραβόφωνο πληθυσμό, ο Αβισάι Αντράε, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Ο ισραηλινός στρατός έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους να μείνουν μακριά από τις παραλίες νότια του ποταμού Αουαλί, καθώς και τους ψαράδες να μείνουν μακριά από την περιοχή σε μια έκταση 36 μιλίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι IDF απέκλεισαν την πρόσβαση σε στρατιωτικές ζώνες κατά μήκος των συνόρων

Παράλληλα, οι IDF ανακοίνωσαν ότι αποκλείουν την πρόσβαση για τους πολίτες γύρω από ορισμένες κωμοπόλεις στα βορειοδυτικά, για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κλειστές στρατιωτικές ζώνες κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο θα περιλαμβάνουν τις πόλεις Σλόμι, Ρος Χανίκρα, Χανίτα, Άραμπ αλ Αρμάμσε και Ανταμίτ.

Πολλές περιοχές του βόρειου Ισραήλ έχουν εκκενωθεί λόγω των ρουκετών που εκτοξεύει η Χεζμπολάχ από τον Λίβανο.

Νωρίτερα, πάντως, ο στρατός ανέφερε ότι χαλαρώνει εν μέρει ορισμένους περιορισμούς για τους κατοίκους του βόρειου Ισραήλ. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις περιοχές αυτές θα μπορούν να συνεχιστούν εφόσον τα εκπαιδευτικά ιδρύματα βρίσκονται δίπλα σε καταφύγια ή σε άλλες ασφαλείς αίθουσες.

120 στόχοι μέσα σε μια ώρα

Το απόγευμα της Δευτέρας, οι IDF ανακοίνωσαν ότι έπληξαν πάνω από 120 τρομοκρατικούς στόχους της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια ώρα. Οι ισραηλινές δυνάμεις καταγγέλλουν ότι η σιιτική οργάνωση χρησιμοποιεί αμάχους ως «ασπίδες».

«Σήμερα (Δευτέρα), μετά από ακριβείς πληροφορίες των IDF, η IAF (πολεμική αεροπορία) διεξήγαγε μια εκτεταμένη εναέρια επιχείρηση και έπληξε πάνω από 120 τρομοκρατικούς στόχους στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια ώρα. Αυτοί οι στόχοι ανήκαν σε διαφορετικές μονάδες της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων περιφερειακών μονάδων του Νότιου Μετώπου της Χεζμπολάχ, των Δυνάμεων Ραντβάν, της Δύναμης Πυραύλων και Ρουκετών και της Διεύθυνσης Πληροφοριών.

Αυτή η επιχείρηση ακολουθεί μια σειρά από χτυπήματα που στοχεύουν στην υποβάθμιση της ικανότητας διοίκησης, ελέγχου και πυρός της Χεζμπολάχ, καθώς και στην παροχή βοήθειας στις επίγειες δυνάμεις στην επίτευξη των επιχειρησιακών τους στόχων.

Η Χεζμπολάχ έχει ενσωματώσει σκόπιμα την τρομοκρατική υποδομή και τα όπλα της σε περιοχές αμάχων, συμπεριλαμβανομένων κατοικιών, στον Λίβανο. Ο Ισραηλινός Στρατός συνεχίζει να διεξάγει επιχειρήσεις ακριβείας προκειμένου να εξαλείψει τις απειλές για τους ισραηλινούς αμάχους», σημειώνεται.

Η «απάντηση» της Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ, από πλευράς της, ανακοίνωσε ότι χτύπησε τη Χάιφα στο βόρειο Ισραήλ με ομοβροντία πυραύλων.

Η Χάιφα είναι η μεγαλύτερη πόλη στο βόρειο Ισραήλ, και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με πληθυσμό πάνω από 272.181 κατοίκους. Επιπλέον 300.000 κάτοικοι ζουν σε πόλεις στα περίχωρα όπως η Ντάλιγιατ αλ-Κάρμελ, η Κράγιοτ, η Νέσερ, η Τίρατ Κάρμελ, καθώς και σε κάποια κιμπούτς.

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ βομβάρδισε επίσης τις ισραηλινές δυνάμεις στο Μαρούν αλ Ρας, με «ομοβροντία ρουκετών» καθώς και «μια συγκέντρωση των εχθρικών δυνάμεων στην κοινότητα Μπλίντα, με ρουκέτες και οβίδες».

Αργά το απόγευμα ωστόσο, με νεότερη ανακοίνωση, υποσχέθηκε ότι δεν θα θέτει στο στόχαστρο τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στο Μαρούν αλ Ρας, για να προστατεύσει τη ζωή των κυανόκρανων της UNIFIL, της αποστολής του ΟΗΕ που έχει τη βάση της εκεί. Στην ανακοίνωση που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen ένας από τους διοικητές της οργάνωσης, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τους κυανόκρανους ως «ανθρώπινες ασπίδες».

Περιορισμένης έκτασης οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο εκτιμούν οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον Λίβανο εξακολουθούν να είναι περιορισμένης έκτασης, ανέφερε τη Δευτέρα ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ανήμερα της πρώτης επετείου από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινές δυνάμεις εμφανίζονται έτοιμες να επεκτείνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις τους στον νότιο Λίβανο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Μίλερ, είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσινγκτον αναμένει ότι το Ισραήλ θα πλήξει την οργάνωση Χεζμπολάχ κατά τρόπο που θα συνάδει με το διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και θα ελαχιστοποιεί τις απώλειες αμάχων.





zougla.gr

Εκατομμύρια καλούνται μέσω μέιλ να διαγράψουν τα δεδομένα τους από κατασκευαστή τεστ DNA

0


Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ

Εκατομμύρια άνθρωποι που αγόρασαν τεστ DNA από την υπηρεσία γενετικών δοκιμών 23andme κλήθηκαν να διαγράψουν τα προσωπικά τους δεδομένα εν μέσω ανησυχιών για το μέλλον της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ακτιβιστές προστασίας προσωπικών δεδομένων είπαν ότι οι χρήστες θα πρέπει να κλείσουν τους λογαριασμούς τους, ενώ τα δεδομένα αναζήτησης έδειξαν ότι άτομα που αναζητούν πληροφορίες για το πώς να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους στο 23andme έχουν επίσης αυξηθεί.

Το 23andme υπήρξε το ίνδαλμα μιας αυξητικής τάσης στις δοκιμές DNA των καταναλωτών, όπου οι πελάτες στέλνουν βιολογικά δείγματα για να εντοπίσουν την καταγωγή τους, να δουν εάν μπορεί να είναι ευαίσθητοι σε ασθένειες ή να παρέχουν μια γεωγραφική κατανομή της εθνικότητάς τους.

Ωστόσο, οι εταιρείες δοκιμών έχουν δυσκολευτεί καθώς οι άνθρωποι χάνουν το ενδιαφέρον τους να κάνουν γενετικές εξετάσεις και οι δεσμοί προφίλ με φαρμακευτικές εταιρείες αποτυγχάνουν να αποφέρουν αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετοχές της αμερικανικής εταιρείας έχουν καταρρεύσει κατά 98% από την κορύφωση το 2021, όταν αποτιμήθηκε σε σχεδόν 6 δισ. δολάρια.

Η GlaxoSmithKline, ο βρετανικός κολοσσός των φαρμακευτικών προϊόντων, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της 23andme μετά τη συνιδρύτρια και γενική διευθύντρια, Anne Wojcicki. 

Η GSK έχει επενδύσει σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια στην 23andme από το 2018 μέσω αγορών μετοχών και ερευνητικών συμφωνιών. Ωστόσο, μια συμφωνία έρευνας μεταξύ των εταιρειών έληξε τον Σεπτέμβριο και δεν έχουν ανακοινώσει ανανέωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο μήνα, επτά από τα οκτώ μέλη του διοικητικού συμβουλίου της παραιτήθηκαν, αφήνοντας μόνη την διευθύνουσα σύμβουλό της, Anne Wojcicki. Η κ. Wojcicki αναζητούσε χρηματοδότηση για να ιδιωτικοποιήσει την εταιρεία, αλλά οι διευθυντές είπαν ότι δεν είχε καταλήξει σε μια πρόταση που να μπορεί να γίνει πράξη.

Η Anne Wojcicki, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της 23andme, ζήτησε και τα επτά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της να παραιτηθούν τον περασμένο μήνα

Η αβεβαιότητα έχει οδηγήσει σε ανησυχίες ότι τα δεδομένα των πελατών θα μπορούσαν να καταλήξουν στα χέρια εταιρειών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ευαίσθητες γενετικές πληροφορίες για να στοχεύσουν διαφημίσεις ή να τις πουλήσουν σε μεσίτες δεδομένων. Η κ. Wojcicki είπε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν σχεδίαζε να πουλήσει την εταιρεία.

Οι πολιτικές απορρήτου της 23andme δηλώνουν ότι εάν η εταιρεία πτωχεύσει ή τα περιουσιακά της στοιχεία πωληθούν «τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να αποκτήσουν πρόσβαση, να πωληθούν ή να μεταφερθούν ως μέρος αυτής της συναλλαγής».

Η Meredith Whittaker, πρόεδρος της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Signal, είπε: «Αν κάποιος στην οικογένειά σας έδωσε το DNA του στην 23andme, για το καλό σας, κλείστε το λογαριασμό σας/τους τώρα. Αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά θα διαγράψουν ορισμένα από τα δεδομένα σας. Και στο μέλλον αποφύγετε τις δοκιμές DNA των καταναλωτών».

Η Eva Galperin, διευθύντρια κυβερνοασφάλειας στο Electronic Frontier Foundation, έγραψε στο X: «Αν έχετε λογαριασμό 23andme, σήμερα είναι μια καλή μέρα για να συνδεθείτε και να ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων σας».

Τα δεδομένα από το Google Trends υποδεικνύουν μια αύξηση των ατόμων που αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διαγραφής των δεδομένων τους 23andme τις τελευταίες ημέρες.

Η 23andme έχει συλλέξει πληροφορίες από περίπου 15 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι στέλνουν δείγμα σάλιου στην εταιρεία. Αλλά μόλις 562.000 είναι εγγεγραμμένοι στη συνδρομητική υπηρεσία της εταιρείας των £159 ετησίως, η οποία προσφέρει εξατομικευμένες αναφορές υγείας και επιπλέον πληροφορίες για την καταγωγή.

Η Ancestry, μια ανταγωνιστική εταιρεία δοκιμών, φέρεται να έκοψε θέσεις εργασίας νωρίτερα αυτό το έτος καθώς επίσης δυσκολεύεται να εγγράψει συνδρομητές.

Οι ανησυχίες για τα δεδομένα της 23andme αυξήθηκαν όταν χάκερ είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες 7 εκατομμυρίων πελατών πέρυσι και διέρρευσαν τα ονόματα εκείνων με εβραϊκή ή κινεζική κληρονομιά Ασκενάζι.

Η εταιρεία βρίσκεται επί του παρόντος υπό έρευνα από το Γραφείο Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO), τον επόπτη απορρήτου του Ηνωμένου Βασιλείου, σχετικά με την παραβίαση δεδομένων.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία διευθέτησε μια αγωγή στις ΗΠΑ για την παραβίαση δεδομένων για 30 εκατομμύρια δολάρια, αποζημιώνοντας όσους τα δεδομένα τους είχαν επηρεαστεί.

Τον Αύγουστο, η 23andme ανέφερε μείωση εσόδων κατά 34%, εν μέρει λόγω της μείωσης των εσόδων από συμφωνίες με την GSK. Η κα Wojcicki, η οποία ελέγχει το 49% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, έχει δηλώσει ότι δεσμεύεται να κάνει ιδιωτική την εταιρεία.

Εκπρόσωπος της 23andme δήλωσε: «Πάντα εκτιμούσαμε την επιλογή και τη διαφάνεια ως κατευθυντήριες αρχές για τους πελάτες μας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι πελάτες θα πρέπει να έχουν την επιλογή και τη δυνατότητα να αποφασίσουν πώς χρησιμοποιούνται και κοινοποιούνται τα δεδομένα τους, ή όχι.

«Δεν μοιραζόμαστε πληροφορίες πελατών με εργοδότες, ασφαλιστικές εταιρείες ή αρχές επιβολής του νόμου. Πέρα από τα εργαστήρια με τα οποία συνεργαζόμαστε για την επεξεργασία του δείγματος ενός πελάτη, οι πληροφορίες των πελατών δεν κοινοποιούνται σε καμία άλλη οντότητα, εκτός εάν ο πελάτης μας δώσει τη συγκατάθεσή του για να το κάνουμε».

Τα γενετικά δεδομένα είναι εξαιρετικά ευαίσθητα καθώς μπορούν να αποκαλύψουν πληροφορίες για ένα άτομο και τα μέλη της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένης της υγείας, της εθνικότητας και των βιολογικών σχέσεών τους.

Με πληροφορίες από The Telegraph

 



zougla.gr

Αγγλία: Παίζει κόντρα στην Ελλάδα ο Κέιν

0


Ο μικροτραυματισμός του Χάρι Κέιν στον τετρακέφαλο, είχε «μουδιάσει» για ένα 24ωρο το τεχνικό τιμ της Εθνικής Αγγλίας εν όψει του αγώνα της Πέμπτης (10/10) με την Ελλάδα στο «Wembley», ωστόσο από το απόγευμα της Δευτέρας (7/10) σήμανε λήξη… συναγερμού στην αγγλική ομάδα.

Ο 31χρονος αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας εξετάστηκε απ’ το ιατρικό τιμ των «τριών λιονταριών», με τις εξετάσεις του να είναι «καθαρές» και να δείχνουν πως ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Ως εκ τούτου θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με την Ελλάδα, χωρίς αυτό να αλλάζει κάτι στο πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είχε τονίσει το απόγευμα της Δευτέρας (7/10):

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν δείτε το ρόστερ της Αγγλίας δεν νομίζω ότι αγχώνεται πολύ ο προπονητής τους. Γιατί να αγχώνομαι εγώ; Έχω ήδη τα δικά μου τα θέματα».



zougla.gr

Πορεία 2.000 ατόμων προς την Ισραηλινή πρεσβεία με αφορμή την επέτειο της 7ης Οκτωβρίου

0


Φωτογραφίες- Βίντεο: Νίκος Μητρούσιας

Περισσότερα από 2.000 άτομα, μέλη της Παλαιστινιακής κοινότητας και ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου μαζί με δεκάδες μέλη  αριστερών οργανώσεων, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας (7/10), ειρηνική πορεία προς την Ισραηλινή πρεσβεία, ενόψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το τρομοκρατικό χτύπημα της 7ης Οκτωβρίου από την οργάνωση Χαμάς που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες Ισραηλινούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα από την Πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στην Ισραηλινή πρεσβεία.

Πραγματοποιήθηκε παρουσία ισχυρής δύναμης αστυνομικών που συνόδευαν διακριτικά τους διαδηλωτές προκειμένου να αποφευχθούν οποιαδήποτε έκτροπα.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την πορεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 



zougla.gr

Οι χώρες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από το 1995 έως το 2023

0


Ο τουρισμός αποτελεί μια σημαντική πηγή εσόδων για πολλές χώρες. Για κάποιες από αυτές ενδέχεται να εξαρτάται και ολόκληρη η οικονομία τους από αυτόν. Ποιους ταξιδιωτικούς προορισμούς προτιμά ο πληθυσμός του πλανήτη όμως και κατά πόσο έχουν αλλάξει τα… γούστα του ανά τα χρόνια;

Σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί, οι επιλογές των ταξιδιωτών φαίνονται να μεταβάλλονται μονίμως, κάτι που αντικατοπτρίζεται στη λίστα των 15 χωρών με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικά, τα τελευταία 29 χρόνια, ο μόνος προορισμός που «τιμούν» με μεγάλη σταθερότητα οι τουρίστες είναι η Γαλλία, που δεσπόζει στην πρώτη θέση ανεξαρτήτως εποχής. Όμως στις υπόλοιπες 14 θέσεις δεν εμφανίζεται η ίδια στασιμότητα.

Το 1995, οι 15 χώρες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ήταν:

  1. Γαλλία
  2. ΗΠΑ
  3. Ισπανία
  4. Ιταλία
  5. Βρετανία
  6. Μεξικό
  7. Κίνα
  8. Πολωνία
  9. Αυστρία
  10. Καναδάς
  11. Γερμανία
  12. Ρωσία
  13. Ελλάδα
  14. Μαλαισία
  15. Τουρκία

Το 2023, η λίστα διαμορφώθηκε ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  1. Γαλλία
  2. Ισπανία
  3. ΗΠΑ
  4. Ιταλία
  5. Τουρκία
  6. Μεξικό
  7. Βρετανία
  8. Γερμανία
  9. Ελλάδα
  10. Αυστρία
  11. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  12. Ταϊλάνδη
  13. Σαουδική Αραβία
  14. Ιαπωνία
  15. Ολλανδία

Παρατηρώντας τα παραπάνω στοιχεία, μπορεί κανείς να προσέξει ότι κάποιες χώρες έχουν ανέβει στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών και κάποιες άλλες αντίθετα έχουν πέσει. Η Ελλάδα, αν και για μια περίοδο είχε εξαφανιστεί από τη λίστα, τείνει γενικά να βρίσκεται υψηλά στις επιλογές. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις μεταβολές που σημειώθηκαν από το 1995 έως το 2023, αναλυτικά:

Η Ελλάδα στην 15άδα με τις πιο επισκέψιμες χώρες το 2024

Το 2024, η Ελλάδα βρισκόταν επίσης στο top 15 με τις χώρες που δέχονται τους περισσότερους ταξιδιώτες στον κόσμο, σύμφωνα με την προβλεπόμενη κατάταξη με τις 50 πιο δημοφιλείς χώρες για διεθνή ταξίδια εφέτος, που συνέταξε η WP Travel, αξιοποιώντας στοιχεία της Data Pandas.

Πιο αναλυτικά, η Ελλάδα συναντάται στην 13η θέση με 31,3 εκατ. διεθνείς επισκέπτες, ενώ η χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο είναι η Γαλλία, με την Ισπανία να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, τις Ηνωμένες Πολιτείες στην τρίτη και τη δεκάδα συμπληρώνουν η Κίνα, η Ιταλία, η Τουρκία, το Μεξικό, η Ταϊλάνδη, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Γαλλία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 89,4 εκατομμύρια αφίξεις, ενώ η πρωτεύουσα της χώρας, το Παρίσι, είναι η πιο επισκέψιμη πόλη στην Ευρώπη, με 38 εκατομμύρια τουρίστες να την επισκέπτονται το 2019. Ο πολιτισμός, τα ιστορικά μνημεία, τα μουσεία, η γαστρονομία, η ρομαντική γοητεία του Παρισιού, σε συνδυασμό με την όμορφη ύπαιθρο, γεμάτη από υπέροχα χωριά, βουνά, αμπελώνες και ενίοτε κάστρα, έλκουν τους απανταχού ταξιδιώτες.

Η Ισπανία τοποθετείται στη δεύτερη θέση με 83,7 εκατομμύρια αφίξεις. Ο συνδυασμός ιστορικού πλούτου, ηλιόλουστων ακτών, αρχιτεκτονικής ομορφιάς, μουσικής φλαμένκο και εμπειριών ταυροδρομίας διατηρούν το ενδιαφέρον των διεθνών τουριστών αμείωτο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μια χώρα με τεράστια ποικιλομορφία τοπίων και εμβληματικές πόλεις κατακτά την τρίτη θέση με 79,3 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες. Από τους πολυσύχναστους δρόμους της Νέας Υόρκης μέχρι τις χρυσές ακτές της Καλιφόρνιας και τα λούνα παρκ της Φλόριντα, η χώρα προσφέρει έναν ατελείωτο κατάλογο τουριστικών εμπειριών και αξιοθέατων.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο ασιατικός “γίγαντας”, η Κίνα, με ένα εντυπωσιακό νούμερο 65,7 εκατομμυρίων ταξιδιωτών. Με την αρχαία ιστορία της, τον ποικιλόμορφο πολιτισμό της και τα αξιοσημείωτα ορόσημα, όπως το Σινικό Τείχος, η Κίνα γοητεύει τους ταξιδιώτες σε παγκόσμια κλίμακα. Ενώ, αναμφίβολα είναι μια από τις πιο επισκέψιμες χώρες στον κόσμο λόγω και των τεράστιων επιχειρηματικών συναλλαγών που προσφέρει.

Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με την Ιταλία, με 64,5 εκατομμύρια αφίξεις. Γνωστή για την τέχνη, την ιστορία, τη μόδα, το φαγητό και το κρασί της, η Ιταλία κατακτά αβίαστα τις καρδιές των επισκεπτών της.





zougla.gr

Αποχωρεί από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Τεν Χαγκ

0


Η νέα απώλεια βαθμών (0-0 με την Άστον Βίλα στο Villa Park) και η κάκιστη εκκίνηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League, φέρνουν ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνική ηγεσία των «κόκκινων διαβόλων», με τον Έρικ Τεν Χαγκ να πλησιάζει πλέον προς την πόρτα της εξόδου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian», ο συνιδιοκτήτης της Γιουνάιτεντ σετ Τζίμ Ράτκλιφ έχει αποφασίσει πλέον να προχωρήσει το «διαζύγιο» με τον Ολλανδό τεχνικό. Μάλιστα έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύσκεψη την Τρίτη (8/10) στο Λονδίνο ανάμεσα σ’ όλα στα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος και τους μετόχους για να οριστικοποιηθεί η όλη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πρώτη φάση ο Ράτκλιφ έχει αποφασίσει να δοθεί το «τιμόνι» της ομάδας στον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, ο οποίος έχει ενταχθεί ήδη εδώ και λίγες εβδομάδες στο προπονητικό τιμ της Γιουνάιτεντ, αναζητώντας με μεγαλύτερη ηρεμία τη διάδοχη κατάσταση.



zougla.gr

Τα Νέα της Πιάτσας #435

0


Την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, που ήταν ημέρα αφιερωμένη στους επισήμους και στους εκπροσώπους του Τύπου έγιναν τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης Αυτοκινήτου. Εκεί έγιναν αρκετές πρεμιέρες νέων μοντέλων. Άλλες εταιρίες έκαναν τις αποκαλύψεις με το καθιερωμένο τράβηγμα του σεντονιού ενώ άλλες τις έκαναν χωρίς σεντόνια και παρουσιάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε ένα καλό διήμερο με αξιόλογη προσέλευση επισκεπτών. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε 5 και 6 Οκτωβρίου, οι λάτρεις της αυτοκίνησης «ταξίδεψαν» μέχρι το αεροδρόμιο για να δουν από κοντά τα τελευταία μοντέλα που ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στην Ευρώπη ή θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Εκτός από τα εντυπωσιακά μοντέλα, αρκετοί από τους επισκέπτες έκαναν και test drive στα μοντέλα που έχουν καταλήξει ότι θα αγοράσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και επίσημα η διοργανώτρια εταιρία στο δελτίο τύπου δεν ανέφερε πόσα εισιτήρια κόπηκαν στο Σαββατοκύριακο, ωστόσο μάθαμε ότι ήταν περίπου 15.000. Αριθμός ικανοποιητικός αν κρίνουμε ότι για να φθάσεις στην έκθεση πρέπει να κάνεις αρκετά χιλιόμετρα, να πληρώσεις τα διόδια και το εισιτήριο που είναι 10 ευρώ.

Στην φετινή έκθεση είδαμε πέντε σοβαρές κινέζικες εταιρίες να παραθέτουν τα μοντέλα τους. Σίγουρα τα κινέζικα αυτοκίνητα δεν ήταν η πλειοψηφία. Την πλειοψηφία -και λογικό είναι- την είχαν τα ευρωπαϊκά μοντέλα. Όμως αν πάμε μερικά χρόνια πίσω στις εκθέσεις βλέπαμε το πολύ ένα η δύο μοντέλα και μάλιστα από μία μόνο αυτοκινητοβιομηχανία.

Σήμερα η πιο γνωστή φίρμα που υποστηρίζεται από τον κινέζικο κολοσσό «Saic» φαίνεται ότι κερδίζει το στοίχημα απέναντι στις άλλες κινέζικες εταιρίες που κατασκευάζουν αυτοκίνητα. Μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα ο Όμιλος Συγγελίδη που αντιπροσωπεύει τα αυτοκίνητα της MG στη χώρα μας κατάφερε να κερδίσει ένα πολύ σημαντικό μερίδιο αγοράς ποντάροντας στην ποιότητα, στη σχεδίαση αλλά και στην τιμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η MG στην έκθεση AUTO ATHINA 2024 είχε πέντε μοντέλα ηλεκτρικά αλλά και υβριδικά. Ξεχωρίζουν τα  MG HS και ZS MAX HYBRID+ με τους 197 ίππους με την εκπληκτική τιμή των 24.060 ευρώ.

Όμως από την γκάμα έλλειπε ένα. Το CYBERSTER. Σήμερα όμως μπορείτε θαυμάσετε το MG Cyberster από κοντά. Αφού «πέρασε» τους Χιουθι, κατάφερε με τιτάνιες προσπάθειες του team του Ομίλου Συγγελιδη, να μπει στην Έκθεση Αυτοκινήτου και έχει ήδη αρχίσει να κλέβει τις εντυπώσεις και να μαζεύει γύρω του πλήθος κόσμου!!

Από το χώρο της Κίνας στην έκθεση υπήρχαν αυτοκίνητα που σίγουρα δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό.

Στο περίπτερο της BYD ξεχώρισε το νέο Plug-in υβριδικό της Seal U DM-i το οποίο μόλις «πάτησε» Ελλάδα έχοντας 324 ίππους, τεράστια αυτονομία αλλά και ποιότητα γερμανικών προδιαγραφών.

Η Leapmotor κέντρισε το ενδιαφέρον με το ηλεκτρικό πόλης T03 το οποίο κοστίζει από 15.850 ευρώ και με 395χλμ. προσφέρει το πιο value for money EV σύνολο.

Η Lynk & Co δηλώνει βροντερό «παρών» στην Έκθεση με το Plug-in υβριδικό «01» των 261 ίππων και των premium χαρακτηριστικών.

Η DFSK με τα τρία SUV της, 500, 600 και E5 συνδυάζει 7θέσιες παρατάξεις με ιδιαίτερα χαμηλές καταναλώσεις.

Στο ευρωπαϊκό στρατόπεδο ξεχωρίζουν τα πανέμορφα Citroen C3 αλλά και το νέο Peugeot με τις πολύ καλές κριτικές στη γηραιά ήπειρο.

Στο περίπτερο της Subaru ξεχωρίζουν το ηλεκτρικό Solterra των 215 ίππων αλλά και το ολοκαίνουργιο Forester.

Πάντα απαστράπτουσα η DS συνδυάζει την κομψότητα με τις επιδόσεις. Με ναυαρχίδα το DS7 των 360 ίππων που φέρνει σε κάθε σπίτι την γαλλική φινέτσα.

Πλήθος μοντέλων θα βρείτε στο περίπτερο της Mercedes. Από την CLS μέχρι και την G-Class πάνω σε έναν τεχνητό βράχο

H ανανεωμένη BMW X3 πραγματικά εντυπωσιακή.

Η Ford εντυπωσίασε με την αποκάλυψη του νέου Capri και Explorer. Όμως το ενδιαφέρον κέντρισε η Mustang Dark Horse.

Πρεμιέρα έκανε και η Alfa Romeo Junior.

Τα φλας τράβηξε και το Tesla Cybertruck, το ηλεκτρικό και ατσαλένιο Pick-up της Tesla το οποίο αντέχει μέχρι και σφαίρες. Η σκληρή όμως αμφίεση του, είναι και ο λόγος που δεν θα το δούμε στην Ευρώπη.

Οι πύλες της έκθεσης Auto Athina 2024 θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 21.00 το βράδυ της Κυριακής 13 Οκτωβρίου.



zougla.gr

Και εγένετο ελληνικό FBI – Zougla

0


Εκδόθηκε σήμερα η διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που σφραγίζει την έναρξη λειτουργίας της νέας Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ή επί το λαϊκότερο, ελληνικό FBI. Διοικητής αναλαμβάνει ο Υποστράτηγος Φώτης Ντουΐτσης, μέχρι σήμερα Διοικητής Ασφάλειας Αττικής, όπως ήταν αναμενόμενο.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τα μέσα του 2024 το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε αποφασίσει να συστήσει τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης του Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ), ή αλλιώς το ελληνικό FBI, με στόχο να μπει φρένο στην ανεξέλεγκτη δράση του οργανωμένου εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συντονισμός και ο έλεγχος της ΔΑΟΕ, που προβλέπεται να αφομοιώσει και την Οικονομική Αστυνομία ώστε να αναλαμβάνει τις μεγάλες υποθέσεις λαθρεμπορίου, απάτης και φοροδιαφυγής, θα γίνεται απευθείας από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., με στόχο την ευελιξία, την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα.

Η έδρα της νέας υπηρεσίας θα είναι στην Αττική, ενώ θα εποπτεύεται από τον εισαγγελέα Εφετών. Με την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας να καταργείται, μιας και θα υπάγεται στο Οργανωμένο Έγκλημα, ο Διευθυντής της Γιώργος Μάγγας μετακομίζει στην Ασφάλεια Αττικής ως διοικητής. Υποδιοικητής του ελληνικού FBI αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα κλαδάρχης Προστασίας Συνόρων Γιάννης Σταυρακάκης, με την θέση του να καλύπτεται από τον Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα. Στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα θα τοποθετηθεί ο προϊστάμενος της Κρατικής Ασφάλειας Βασίλης Μπρετάνος.

Το ελληνικό FBI λοιπόν ξεκινά να λειτουργεί και τα στελέχη του είναι σε αναζήτηση νέου κτηρίου προκειμένου να μετακομίσουν από το Αστυνομικό Μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σύμφωνα με το  Lawandorder.gr , δημιουργούνται συνολικά 36 οργανικές θέσεις αστυνομικού προσωπικού γενικών καθηκόντων στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, 16 οργανικές θέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας και δύο οργανικές θέσεις στο Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα η κατανομή των θέσεων που λαμβάνονται ανά βαθμό και Υπηρεσία, είναι οι ακόλουθες:

Μία οργανική θέση Υποστράτηγου, η οποία λαμβάνεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Δύο οργανικές θέσεις Ταξίαρχων, οι οποίες λαμβάνονται, ανά μία από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας  και τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εννέα οργανικές θέσεις Αστυνομικών Διευθυντών, οι οποίες λαμβάνονται ανά δύο από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και ανά μία από το Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, το επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Ακόμη, 19 οργανικές θέσεις Αστυνομικών Υποδιευθυντών, οι οποίες λαμβάνονται πέντε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τρεις από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ανά δύο από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, το Επιτελείο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος και ανά μία από τη Διεύθυνση Ιστορίας Ελληνικής Αστυνομίας/ΑΕΑ, την Υπηρεσία μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Αναλυτικά όλα τα ονόματα των στελεχών της ΔΑΟΕ – Που τοποθετούνται

Ο Υποστράτηγος Φώτης Ντουίτσης από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ως Διευθυντής.

Ο Υποστράτηγος Φώτης Ντουίτσης

Ο Υποστράτηγος Γεώργιος Τζήμας από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ως Α’ Υποδιευθυντής με δαπάνες δημοσίου.

Ο Υποστράτηγος Γεώργιος Τζήμας

Επίσης οι κατωτέρω Ταξίαρχοι:

-Γεώργιος Μάγγας από την καταργηθείσα Δ/νση Οικονομικής Αστυνομίας στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, ως Διευθυντής
Ιωάννης Σταυρακάκης από τον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ως Β’ Υποδιευθυντής.
Αντωνία Λεούση από τη Δ/νση Αλλοδαπών στο Γραφείο κ. Προϊσταμένου Επιτελείου.
-Αλέξιος Κωτσιόπουλος από τη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής στη ΓΑΔ Αττικής
-Γεώργιος Μπουροδήμος από τη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής στη ΓΑΔ Αττικής
-Βασίλειος Παπακώστας από τη Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων ως Προϊστάμενο.
-Αλέξανδρος Σταματίου στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Βοηθός.
-Κωνσταντίνος Αθανασάκος, από τη Δ/νση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στη Δ/νση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ως Διευθυντή.
Παράλληλα αποφασίστηκε ότι οι κάτωθι Αστυν. Διευθυντές από τη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, τοποθετούνται στις αντιστοίχως αναγραφόμενες Υποδ/νσεις της Δ/νσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ως ακολούθως:

Σπυρίδωνας Τσαρδάκας, στην Υποδ/νση Δίωξης Ναρκωτικών, ως Διευθυντής
Γρηγόριος Ζαχαράκης, στην Υποδ/νση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά της Ζωή και της Ιδιοκτησίας, ως Διευθυντής
Κωνσταντίνος Χριστολόγλου, στην Υποδ/νση Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, ως Διευθυντής
Θεόδωρος Χρονόπουλος, στην Υποδ/νση Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων, ως Διευθυντής
Σταυρούλα Παυλοπούλου, στην Υποδ/νση Διοικητικής Υποστήριξης, ως Διευθυντής
Τέλος αποφασίστηκε οι κάτωθι Αστυν. Διευθυντές από τη Δ/νση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, να μεταφερθούν στην Υποδ/νση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ως ακολούθως:

-Αριστείδης Μίντζας, ως Διευθυντής
-Γεώργιος Μαρωνίτης, ως Υποδιευθυντής
-Ο Αστυνομικός Δ/ντης Γεώργιος Αντωνίου, από την καταργηθείσα Δ/νση Οικονομικής Αστυνομίας, στη Δ/νση Αλλοδαπών ως Διευθυντής
-Η Αστυν. Δ/ντης Αργυρώ Γκάρη, από την καταργηθείσα Υποδ/νση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής
-Ο Αστυν. Δ/ντης Βασίλειος Μπερτάνος, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ως Διευθυντής.

Πηγή: Lawandorder.gr



zougla.gr

Στην Άστον Βίλα ως το 2030 ο Ντουράν

0


Ο Τζον Ντουράν υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Άστον Βίλα, που τον δεσμεύει στον σύλλογο του Μπέρμιγχαμ έως το 2030.

Ο 20χρονος επιθετικός βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα από την αρχή της εφετινής περιόδου, έχοντας σημειώσει έξι γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, παρά το γεγονός ότι μόλις σε μία από τις 10 εμφανίσεις του για την ομάδα του Ουνάι Έμερι ήταν βασικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντουράν έπαιζε κυρίως ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο αντικαθιστώντας συχνά τον Όλι Γουότκινς. Ο Κολομβιανός διεθνής έχει σκοράρει γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ εναντίον της Γουέστ Χαμ, της Λέστερ, της Έβερτον και της Γουλβς, ενώ σκόραρε επίσης στη νίκη της Βίλα με 1-0 απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ντουράν εντάχθηκε στη Βίλα από την ομάδα της Major League Soccer Σικάγο Φάιρ τον Ιανουάριο του 2023 και έπαιξε 37 φορές τη σεζόν 2023-24, σημειώνοντας οκτώ γκολ. Το προηγούμενο συμβόλαιό του επρόκειτο να λήξει το 2028.

Έκανε μία εμφάνιση για την Κολομβία στο Κόπα Αμέρικα του καλοκαιριού, καθώς η ομάδα του έφτασε στον τελικό, στον οποίο ηττήθηκε από την Αργεντινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



zougla.gr