Αρχική Κόσμος ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ με τον ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να «ΚΛΕΨΕΙ» την ΑΙΓΥΠΤΟ...

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ με τον ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να «ΚΛΕΨΕΙ» την ΑΙΓΥΠΤΟ από το ΠΛΕΥΡΟ της ΕΛΛΑΔΑΣ

74
0

Με όπλο τα Bayraktar προσπαθεί να πάρει η Τουρκία την Αίγυπτο από το πλευρό της Ελλάδας και να απομονώσει την Αθήνα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η εξαγωγικές επιτυχίες των τουρκικών Bayraktar αναμένεται, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, να παίξουν ρόλο και στην προσπάθεια εξομάλυνσης των τουρκο-αιγυπτιακών σχέσεων.

Αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως η Τουρκία θα μπορούσε να προσπαθήσει να φέρει κοντά της την Αίγυπτο, με… όπλο τα τουρκικά Bayraktar.

Η Τουρκία εξάγει ήδη τα Bayraktar σε πολλές χώρες της περιοχής, όπου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ήδη παραγγείλει 120 (!) τουρκικά drone, αξίας δύο δισ. δολαρίων.

Έτσι, η Τουρκία, πιστεύεται ότι θα προσπαθήσει να εξάγει Bayraktar και στην Αίγυπτο, παίζοντας το χαρτί της συμπαραγωγής με τους Αιγύπτιους.

Η Άγκυρα θέλει το Κάιρο με το μέρος της για να μπορέσει να υλοποιήσει τα σχέδιά της στην Ανατολική Μεσόγειο και να θέσει σε εφαρμογή το τουρκολιβυκό Σύμφωνο.

Την ίδια ώρα, ελληνικά F-16 Viper και Rafale για πρώτη φορά υπάρχει περίπτωση να βρεθούν μαζί στο Αιγαίο στην πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος».

Η «ΗΝΙΟΧΟΣ 2023» θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή του FIR Αθηνών και θα συμμετέχουν με προσωπικό και μέσα εκτός από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Θα βγάλει άραγε η Ελλάδα Rafale και Viper στο Αιγαίο ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των Τούρκων, ειδικά με τα δεκάδες Bayraktar (σ.σ. με τους πυραύλους τους και τις κάμερες)που διαθέτουν.

Γιατί μην ξεχνάμε πως η Τούρκοι συνεχίζουν να θέλουν βίντεο με ελληνικά Rafale και Viber.

Προηγούμενο άρθροΤΟΝ «ΑΘΩΩΣΕ» με 11 ΛΕΞΕΙΣ: Η ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΝΗ τα ΕΙΠΕ ΟΛΑ για τον ΑΛΕΞΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ
Επόμενο άρθροAΠΟ ΜΙΚΡΟ…