Αρχική Ελλάδα Στην Αθήνα το 25ο παγκόσμιο συνέδριο του ΜΙΤ για την τεχνολογία και...

Στην Αθήνα το 25ο παγκόσμιο συνέδριο του ΜΙΤ για την τεχνολογία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα

57
0



Αύριο, Πέμπτη (30.03), και μεθαύριο Παρασκευή 31.03 θα διεξαχθούν στο Μέγαρο Μουσικής οι εργασίες του 25ου συνεδρίου του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) Global Startup Workshop.

Το ετήσιο συνέδριο για την παγκόσμια τεχνολογία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φέρνοντας στη χώρα μας την παγκοσμίου φήμης τεχνογνωσία του ΜΙΤ σε αυτούς τους δύο τομείς και δημιουργώντας μια κοινότητα γνώσης που δίνει ευκαιρίες δικτύωσης και διασύνδεσης.

«Αυτή είναι μία μοναδική ευκαιρία να μάθει κανείς από κάποιους από τους καλύτερους στον κόσμο στον τομέα της τεχνολογίας, να γίνει κοινωνός ανεκτίμητων γνώσεων και να συνταυτισθεί με ανθρώπους παρόμοιας νοοτροπίας» δηλώνει η Daniela Gorza, μία από τις συν – διευθύντριες του MIT GSW. «Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να έχουμε σοβαρή επίδραση προσφέροντας και σε άλλες αγορές την εξειδίκευση και γνώση του ΜΙΤ στην υψηλή τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα, μία εξειδίκευση και γνώση που βοήθησε τα μέγιστα στην ίδρυση πολλών νεοφυών επιχειρήσεων στο ΜΙΤ» επισημαίνει ο Farhan Khodaee, ένας άλλος από τους συν – διευθυντές.

Με πρόσβαση σε περισσότερα από 15 πάνελ συζητήσεων, με εξέχοντες κεντρικούς ομιλητές και σεμινάρια, οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν τη συλλογική γνώση ειδικών που συνδέονται με το MIT, επιτυχημένων επιχειρηματιών και επενδυτών. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να «συναντηθούν» με μια πρακτική εμπειρία και να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με τις πιο υποσχόμενες ευκαιρίες στην τεχνολογία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του του MITEF Greece. Ακόμα, εκτιμάται ότι το συνέδριο αυτό μπορεί να αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα να εδραιώσει τη θέση της ως αναδυόμενου παγκόσμιου τεχνολογικού κόμβου. Η προβολή της χώρας μας θα είναι τεράστια και παγκόσμια καθώς αυτό το συνέδριο γίνεται μια φορά το χρόνο, σε διαφορετική χώρα κάθε φορά. Θα φέρει κοντά επιχειρηματίες, φοιτητές, επενδυτές και βασικούς ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο Γεράσιμος Σπυριδάκης, πρόεδρος του MITEF Greece, δήλωσε ότι «αυτό το συνέδριο είναι μια ανεκτίμητη πηγή για νεοφυείς επιχειρήσεις που επιθυμούν να αναπτύξουν ουσιαστικές σχέσεις μέσα στο δίκτυο της παγκόσμιας κοινότητας startup και να κάνουν δυνητικά μετασχηματιστικές αλλαγές για την επιχείρησή τους. Κάθε ιδέα που θα συζητηθεί στο συνέδριο έχει τη δυνατότητα να φέρει την επανάσταση σε μια νεοφυή επιχείρηση. Το ίδιο και η δημιουργία συνδέσεων με άτομα με επιρροή και πρόσβαση σε πόρους».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, η Αντιγόνη Μολοδάνωφ, εκτελεστική διευθύντρια του MITEF Greece, σημείωσε πως «το MIT GSW δεν είναι ένα απλό συνέδριο. Είναι παγκόσμιο, είναι στοχευμένο. Αφορά το σήμερα και “συνομιλεί” με το μέλλον. Στα 25 χρόνια που διοργανώνεται, έχει επιτύχει να δημιουργήσει ένα ιδανικό προορισμό για τη νεοφυή επιχειρηματική κοινότητα παγκοσμίως. Μία κοινότητα γνώσης που δίνει ευκαιρίες δικτύωσης και διασύνδεσης, αλλά και εξερεύνησης στρατηγικών και λύσεων αιχμής. Στην 25χρονη πορεία του έχει κατορθώσει να επιτύχει τους σκοπούς του στο συνεχώς εξελισσόμενο επιχειρηματικό τοπίο μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται».

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί Startup Pitch Competition, όπου όλες οι διαγωνιζόμενες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία προβολής και θα διεκδικήσουν χρηματικά βραβεία και δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες. Όλες οι ομάδες που θα επιλεγούν, θα έχουν τη δυνατότητα προβολής τους κατά τη διάρκεια των Τεχνολογικών Παρουσιάσεων του Συνεδρίου, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα προβάλουν το προϊόν/υπηρεσία τους το οποίο και θα προεπιλεγεί για να συμμετάσχει στο επόμενο πρόγραμμα επιτάχυνσης του MITEF τον Οκτώβριο 2023.

Το MIT Global Startup Workshop (MIT GSW) είναι ένα ετήσιο πολυήμερο συνέδριο που συγκεντρώνει επιχειρηματίες, φοιτητές, επενδυτές και βασικούς ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο και φιλοδοξεί να επιταχύνει το επιχειρηματικό οικοσύστημα μιας περιοχής υποδοχής. Μέσα από μια σειρά προσαρμοσμένων εργαστηρίων, πάνελ και κεντρικών ομιλητών, το MIT GSW στοχεύει να μοιραστεί τις επιχειρηματικές πρακτικές που έχουν δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες εταιρείες να ξεκινήσουν από το MIT.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://gsw.mit.edu/2023/index.php



Zougla.gr

Προηγούμενο άρθρο«Μπλόκο» στον φράχτη του Έβρου με τροπολογία στο Ευρωκοινοβούλιο – Τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ο Οικονόμου
Επόμενο άρθροΑστυνομικοί στο Παρίσι ρίχνουν αναίσθητο διαδηλωτή