Αρχική Οικονομία Έφεση επί της ποινής στην υπόθεση του 9χρονου Δημήτρη άσκησε ο Αντιεισαγγελέας...

Έφεση επί της ποινής στην υπόθεση του 9χρονου Δημήτρη άσκησε ο Αντιεισαγγελέας Εφετών

87
0



Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023, 22:43

Έφεση, προς το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαμίας κατά της Απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που αφορά τον συνταξιούχο χειρουργό που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από αμέλεια, του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου, άσκησε ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Νικήτας Θεολογίτης.

Η έφεση όπως διευκρινίζει ο Εισαγγελέας αφορά μόνο το σκέλος της επιβληθείσας ποινής υποστηρίζοντας κακή εκτίμηση των γεγονότων που την προσδιόρισαν πολύ κοντά στο ελάχιστο όριο της προβλεπόμενης. Καταδικάστηκε σε 8 μήνες, ενώ η ποινή φυλάκισης που προβλέπεται σε τέτοιες κατηγορίες, ανάλογα με τη βαρύτητα είναι από 3 μήνες έως 5 χρόνια. Για αυτό και ζητεί να γίνει δεκτή η Έφεση του και το Τριμελές Εφετείο να αποφασίσει για ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Στο άκουσμα της παραπάνω ενέργειας από τον Εισαγγελέα Εφετών, ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Δημήτρη, Νίκος Διαλυνάς, μιλώντας στο LamiaReport δήλωσε τα εξής: «Η έφεση που ασκήθηκε από τον κύριο Εισαγγελέα ως προς το ύψος της ποινής που επιβλήθηκε στον καταδικασθέντα γιατρό με την οποία ζητάει να επιβληθεί αντί της ποινής των οκτώ μηνών η ποινή των τριών ετών επιβεβαιώνει δυστυχώς για άλλη μια φορά το πόσο άδικα πέθανε το εννιάχρονο αυτό παιδί αλλά και την εξόφθαλμη βαρύτατη αμέλεια του καταδικασθέντος γιατρού. Ο αγώνας συνεχίζεται…».

Ο 9χρονος Δημήτρης έχασε τη ζωή του από περιτονίτιδα, συνέπεια ρήξης εντέρου, έχοντας νοσηλευτεί για 4 ημέρες στο Νοσοκομείο Λαμίας (από 22 μέχρι 26 Ιουλίου 2017) πριν μεταφερθεί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου μέσα σε λίγες ώρες άφησε την τελευταία  του πνοή.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023, 22:44



Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Γαλλία καταδικάζει την πρόθεση της Ρωσίας να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία
Επόμενο άρθροΤο Βίλνιους ζητεί κυρώσεις αντιδρώντας στο σχέδιο της Ρωσίας να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία