Έρευνες των σωστικών συνεργείων για τους αγνοούμενους στα συντρίμμια των δύο αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκαν στα Τέμπη, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΞΩ, ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ ΕΞΩ, ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΙ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ με ΧΕΡΙΑ ΒΑΜΜΕΝΑ με ΑΙΜΑ, ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ στην ΕΞΟΥΣΙΑ. ΚΑΙ ΠΑΜΕ σε ΕΚΛΟΓΕΣ. Η ΕΛΛΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ στα ΠΡΩΤΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ της ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Ελεύθερος – με περιοριστικούς όρους – αφέθηκε και ο δεύτερος σταθμάρχης (Κ.Π). μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή.

Oι περιοριστικοί όροι είναι η χρηματική εγγύηση των 15.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να δίνει το «παρών» και στο αστυνομικό τμήμα.

Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος σταθμάρχης εκτελούσε την απογευματινή βάρδια στο σταθμό Λάρισας τη μέρα που συγκρούστηκαν μετωπικά οι δύο αμαξοστοιχίες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 επιβάτες.

Κατά πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το δυστύχημα δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί ακόμα και αν είχε φύγει στις 23:00 ως όφειλε.

Και αυτό γιατί το τρένο έφτασε στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 23:00, γύρω στις 23:02.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο σταθμάρχης φαίνεται να ήταν υποχρεωμένος να παραμείνει έως τις 23:00, όπως προβλεπόταν από τον προγραμματισμό των βαρδιών, εκείνος όμως φέρεται να αποχώρησε νωρίτερα, στις 22:00.

Στο μητρώο των βαρδιών σημείωσε αρχικά σαν ώρα αναχώρησης 22:20 και σε δεύτερο χρόνο διόρθωσε τη σήμανση με διορθωτικό («Blanco»), γράφοντας 22:30.

Κάτι που παραμένει ακατανόητο, εφόσον και πάλι θα είχε αποχωρήσει αντικανονικά, παραβιάζοντας κατά 30 λεπτά το ωράριό του.

Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος σταθμάρχης κατηγορείται ήδη για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες.

Ο λόγος για τον οποίον ο Κ.Π. απεχώρησε νωρίτερα, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ήταν για να αγοράσει πρόχειρο φαγητό (γύρο) για τον μικρότερο γιο του, ο οποίος βρισκόταν στην οικογενειακή οικία καθώς ετοιμάζεται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Μάλιστα, σε παρατήρηση συναδέλφου του, ο οποίος τον ρώτησε «γιατί άφησες μόνο του τον Σαμαρά;» εφόσον όλοι στον ΟΣΕ Λάρισας γνώριζαν ότι ήταν ανεπαρκής, ο Κ.Π. απάντησε κάτι σαν «και τι θες να κάνω; Να καθίσω να τον φυλάω;»

Στην αθάνατη λοιπόν ελληνική δικαιοσύνη, στο αθάνατο ελληνικό κράτος, κανένας δεν φταίει.

Πολιτικοί έξω, σταθμάρχες έξω, προϊστάμενοι έξω, εταιρεία ΟΣΕ αθώα.

Τότε ποιος φταίει; Μάλλον οι καημένοι άτυχοι επιβάτες που έκαναν το λάθος να εμπιστευτούν τις δημόσιες μεταφορές και να ταξιδέψουν.

Μόνο ο σταθμάρχης βάρδιας στη Λάρισα ,Βασίλης Σαμαράς, όπως όλα δείχνουν θα τιμωρηθεί με λίγα χρονάκια φυλακή για τα μάτια του κόσμου και αυτός πάλι σε λίγο καιρό θα είναι έξω.

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια για τις ψυχές 57 αθώων ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή και για τις οικογένειες τους που άφησαν πίσω και ψάχνουν μια ΔΙΚΑΙΩΣΗ. 

Πάρτε λίγα ψίχουλα και ξεχάστε το θέμα. Αυτή είναι η τακτική των μαφιόζων που μας κυβερνούν.