Αρχική Ελλάδα Εννέα άνθρωποι πέθαναν από τον ιό του Μάρμπουργκ

Εννέα άνθρωποι πέθαναν από τον ιό του Μάρμπουργκ

50
0



Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023, 05:44

Εννέα άνθρωποι πέθαναν από τον ιό του Μάρμπουργκ, μιας ιδιαίτερα μολυσματικής ασθένειας που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και είναι σχεδόν εξίσου θανατηφόρα με τον Έμπολα, στην ανατολική Ισημερινή Γουινέα.

Αυτή η μικρή χώρα της κεντρικής Αφρικής έθεσε μια επαρχία της σε καραντίνα προκειμένου να περιοριστεί η επιδημία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (13/2) το υπουργείο Υγείας.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι ερευνούσε ύποπτα κρούσματα αιμορραγικού πυρετού. Προς το παρόν μόνο τρεις άνθρωποι που εμφανίζουν «ελαφρά συμπτώματα» παραμένουν σε απομόνωση σε ένα νοσοκομείο της επαρχίας Κίε-Ντεμ, στα σύνορα με το Γκαμπόν και το Καμερούν, είπε ο υπουργός Μιτόλα Όντο Αγιεκάμπα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Εκτός από την επαρχία Κίε-Ντεμ, σε καραντίνα τέθηκε και η γειτονική περιφέρεια του Μονγκόμο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε ότι είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ο ιός του Μάρμπουργκ στην Ισημερινή Γουινέα.

Ο ιός του Μάρμπουργκ μεταδίδεται στον άνθρωπο από τις νυχτερίδες. Από άνθρωπο σε άνθρωπο μεταδίδεται μέσω άμεσης επαφής με τα σωματικά υγρά των ασθενών, αλλά μπορεί επίσης να μεταδοθεί από επαφή με μολυσμένες επιφάνειες και αντικείμενα.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023, 05:44



Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΤΡΕΝΟ του ΠΟΥΤΙΝ – ΓΙΑΤΙ το ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΟΛΟ και ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ
Επόμενο άρθροΑΓΟΡΑΣΑ το ΒΙΒΛΙΟ και ΔΕΝ μου ΕΚΑΝΑΝ ΦΑΚΕΛΟ…