Αρχική Οικονομία Δυνατό ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός και το κίνημα του,...

Δυνατό ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός και το κίνημα του, να μην είναι δυνατή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση

41
0




Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023, 01:48

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης στο Κιλκίς, τόνισε ότι η αυτονόητη προσδοκία εργαζομένων και λαού για αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα «δεν μπορεί κάθε φορά να σκοντάφτει σε ψεύτικα διλήμματα και εκβιασμούς, σαν κι αυτούς που έχουν μάθει να εξαπολύουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ για να εγκλωβίζουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια».

Είπε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «με μοιρασμένους ρόλους» επιδιώκουν «να διαμορφώσουν συνθήκες εκφυλισμού και αποπροσανατολισμού για να κρύψουν ότι στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα σε βάρος του λαού, συμφωνούν». 

«Ακόμη και πίσω από την αντιπαράθεση περί εκβιαστών και εκβιαζόμενων πολιτικών κομμάτων, κρύβονται οι εκβιασμοί όλων τους απέναντι στο λαό, προετοιμάζοντας τα αντιλαϊκά κυβερνητικά σενάρια της επόμενης ημέρας. 

Τέσσερα χρόνια, μια χαρά συνέπρατταν σε κρίσιμα ζητήματα και τώρα προεκλογικά φόρεσαν τη μάσκα του ‘μονομάχου’, ίσως ενόψει και των αποκριών. 

Ο δε Τσίπρας εξαγγέλλει την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη βουλή παραμονές των εκλογών, ενώ όλη την προηγούμενη τετραετία ψήφιζε τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη» πρόσθεσε και υπογράμμισε: 

«Ο λαός μια επιλογή έχει. Να απορρίψει τους εκβιασμούς, να κάψει τα αντιλαϊκά σενάρια και να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ.». 

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «το πραγματικό  δίλημμα που αναδεικνύεται και σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση, είναι να μην είναι δυνατή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, αλλά να είναι δυνατός ο λαός και το κίνημά του. Αν θα δυναμώνει ως πολιτική και συλλογική δράση, αλλά κι ως ατομική αγωνιστική επιλογή κι ως κριτήριο ψήφου, το: «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής». Κι αυτό μπροστά στην κάλπη, ένα πράγμα σημαίνει: Πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ».

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η επόμενη κυβέρνηση, είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ, με μπαλαντέρ το πρόθυμο ΠΑΣΟΚ, θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, γιατί το ίδιο αντιλαϊκή είναι κάθε κυβέρνηση που κινείται στις ράγες του βάρβαρου καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.».

Όπως εξήγησε, κάνοντας αναφορά και στην πείρα του παρελθόντος, η επόμενη κυβέρνηση «θα είναι αντιλαϊκή, γιατί αντιλαϊκό είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα και της ΝΔ, και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία, παρά τις διαφορές τους, γράφουν με μεγάλα γράμματα: 

-την υλοποίηση των συμβάσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, 

-της στρατηγικής της πράσινης μετάβασης,

-των επικίνδυνων σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας». 

Επικαλούμενος παραδείγματα της μεγάλης επιδείνωσης της θέσης, της ζωής συνολικά, των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών και των αυτοαπασχολουμένων της περιοχής, ανέφερε ότι τα παραδείγματα αυτά «είναι απόδειξη πως οι εργαζόμενοι, είτε σε ανάπτυξη είτε σε κρίση, πληρώνουν τα σπασμένα.».

Είπε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα ζητήσει από το λαό να κάνει κι άλλο υπομονή και για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «με νεοδημοκρατικά ή συριζαίϊκα pass και επιδόματα δεν μπορεί να ζήσει η λαϊκή οικογένεια».

Είπε ότι κάθε εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ θα έρχεται με την ψήφιση νέων προαπαιτούμενων, νέων αντιλαϊκών νόμων, όπως ακριβώς και την περίοδο των µνηµονίων και έφερε ως παράδειγμα τέτοιου προαπαιτούμενου τους χιλιάδες πλειστηριασμούς σε βάρος της λαϊκής κατοικίας.

Πρόσθεσε ότι τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα «αποτελούν δεσμεύσεις που διαπερνούν τα κυβερνητικά προγράμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, κάτι που δεν κρύβεται, παρά τις παραπλανητικές προεκλογικές κορόνες τους.». 

Είπε, ακόμα, ότι η όποια κυβέρνηση προκύψει «θα ζητήσει ‘λευκή επιταγή’ από το λαό για να εμπλακεί ακόμα βαθύτερα η χώρα στα πολεμικά αµερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ως τη Μέση Ανατολή, σχέδια που στόχο έχουν να αναβαθμίσουν τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, ενώ μεγαλώνουν τους κινδύνους για το λαό μας».

Σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «μαθαίνουμε πως οι Αμερικανοί ετοιμάζουν ‘απόβαση’ στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία το επόμενο διάστημα» με στόχο την αναβάθμιση της δραστηριότητας των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στην περιοχή. 

Είπε επίσης ότι η ενεργότερη συμμετοχή της Ελλάδας στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια δεν είναι «ασπίδα» απέναντι στις αμφισβητήσεις της Τουρκίας και πρόσθεσε:

«Όσο για τις δήθεν απαντήσεις του Μητσοτάκη στις προκλητικές δηλώσεις και απειλές του Ερντογάν, για το ‘ποιος θα έρθει νύχτα’, αυτές δεν μπορούν να κρύψουν ότι τα παζάρια υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, γίνονται μέρα και προετοιμάζουν επικίνδυνους συμβιβασμούς και διευθετήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας». 

Αναφέροντας ότι «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι βουτηγμένοι ως το λαιμό στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων» πρόσθεσε ότι και στο προσφυγικό η αντιπαράθεσή τους «περιορίζεται στον φράκτη στον Έβρο».

«Όμως, κανένας φράκτης στον Έβρο δεν μπορεί να λύσει αυτό το οξυμμένο πρόβλημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού. ‘Αλλωστε οι διακινητές χρησιμοποιούν άλλα πιο επικίνδυνα περάσματα. Η αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ αφήνει απέξω τις πραγματικές αιτίες του προσφυγικού που είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι επεμβάσεις, στις οποίες συμμετέχει η χώρα μας, είναι η καπιταλιστική εκμετάλλευση, η φτώχεια και η αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής» είπε και τόνισε στη συνέχεια:

«Αν σήμερα θέλουμε να αντιπαλέψουμε επί της ουσίας αυτήν την τραγική κατάσταση, οφείλουμε να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια σε κάθε συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής».

Επαναλαμβάνοντας ότι «αντιλαϊκή θα είναι η όποια επόμενη κυβέρνηση, όποιο όνομα κι αν έχει γιατί όλοι τους έχουν μπει μέσα στο τσουβάλι του καπιταλιστικού δρόμου εξέλιξης. Και κει μέσα ασφυκτιούν οι λαϊκές ανάγκες», ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «η συμμετοχή, η στήριξη ακόμα και η όποια ανοχή του ΚΚΕ απέναντι σε μια τέτοια αστική κυβέρνηση, δεν θα συμβάλει, ούτε στο ελάχιστο για να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός μας» και πρόσθεσε:

«Το εντελώς αντίθετο. Γιατί ένα ΚΚΕ εγκλωβισμένο σε μια κυβέρνηση που θα ψηφίζει αντιλαϊκούς νόμους, θα υλοποιεί τις δεσμεύσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, θα υπακούει στους σιδερένιους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς, της καπιταλιστικής οικονομίας, σημαίνει πως ο λαός και το κίνημά του, θα είναι δεμένοι χειροπόδαρα. Σημαίνει μόνο νέες απογοητεύσεις, διαψεύσεις ελπίδων, νέα χαμένα χρόνια. Ενώ, σήμερα, αυτό που επείγει, είναι να χειραφετηθεί ο λαός και το κίνημά του για να δώσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τη μάχη απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, συνολικά απέναντι στο σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και την εξουσία του. Και αυτό για να γίνει, χρειάζεται ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ». 

Τόνισε ότι μόνο το ΚΚΕ «θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης «για να ασκείται πραγματική και αποτελεσματική πίεση στην κυβέρνηση, να μπαίνουν εμπόδια, να καθυστερούν αντιλαϊκά μέτρα, να υπάρχουν ακόμα και κατακτήσεις.».

Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ πρωτοστατεί στη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας, και καταθέτει στο λαό τις θέσεις και το πρόγραμμα εξουσίας και διακυβέρνησης του «με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, που φωτίζει ότι υπάρχει διέξοδος για το λαό σε σύγκρουση με την εξουσία του κεφαλαίου».

Τόνισε ότι το ΚΚΕ «αποτελεί εγγύηση στον καθημερινό αγώνα και για κάθε λαϊκό πρόβλημα επειδή δεν έχει δεσμεύσεις στην ΕΕ, στην καπιταλιστική εργοδοσία, στην εξουσία του κεφαλαίου, επειδή αμφισβητεί τον σημερινό δρόμο ανάπτυξης και τη λογική των «αντοχών της οικονομίας», επειδή δεν δέχεται να δέσει τα χέρια του στο πλαίσιο μιας αντιλαϊκής κυβέρνησης». 

«Γι’ αυτό τον λόγο και μπορεί να πρωτοστατήσει σε μια μεγάλη εργατική – λαϊκή αντεπίθεση που αφορά τόσο το σήμερα, τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα του λαού, όσο κυρίως την προοπτική, με στόχο μια πραγματική λαϊκή νίκη και ανατροπή, με τον λαό πρωταγωνιστή και το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό» κατέληξε στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας.



Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροKAΙΡΟΣ: ΒΓΑΖΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ η ΕΜΥ – «ΑΥΡΙΟ οι ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για τον ΠΙΘΑΝΟ ΧΙΟΝΙΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ»
Επόμενο άρθροΟ Καναδάς παρατείνει τα υποχρεωτικά τεστ Covid-19 για τους ταξιδιώτες από την Κίνα έως τις 5 Απριλίου