Αρχική Ελλάδα Δεν θα είναι υποψήφιος ο Πολάκης στις επερχόμενες εκλογές

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Πολάκης στις επερχόμενες εκλογές

42
0



Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023, 21:05

Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει τελικά με ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, ο Παύλος Πολάκης.

Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης. Ο βουλευτής Χανίων παραμένει εντός κοινοβουλευτικής ομάδας μέχρι νεοτέρας.Σημειώνεται όμως ότι το θέμα της επιβολής οποιασδήποτε επιπλέον ποινής παραμένει ανοιχτό. 

Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν στην Πολιτική Γραμματεία και θα οριστικοποιηθούν από την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία και κατόπιν η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η συγκεκριμένη επιτροπή απαρτίζεται από τα εξής μέλη: Βαρτζελή Ρεγγίνα, Βεντούρας Ερρίκος, Γιαννακίδου Χαρίκλεια, Θεοδωρακοπούλου Αναστασία, Κακουλάκης Γεώργιος, Καλογήρου Μιχαήλ, Καπράνας Ζήσης, Κοτσακάς Αντώνης, Κουντούρη Κυριακή, Μπαλαούρας Γεράσιμος, Πορτάλιου Αμαλία, Σακελλίων Σταμάτης, Σπουρδαλάκης Μιχαήλ, Σταματάκη Ελένη, Χρήστου – Διαούρτα Λίνα.

Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ σε διευρυμένη σύνθεση με μοναδικό θέμα στην ατζέντα την υπόθεση Πολάκη ξεκίνησε στις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και η Πολιτική Γραμματεία. Η διαδικασία προέβλεπε την παραπομπή  της υπόθεσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας  της οποίας προήδρευσε ο Αντώνης Κοτσακάς.Η Επιτροπή αυτή έχει την δυνατότητα να αποφασίσει με ισχυρή όμως πλειοψηφία των 2/3 την διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ή την προσωρινή αναστολή της ιδιότητας του μέλους για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Επίσης με μικρότερη πλειοψηφία μπορεί να αποφασίσει την επιβολή παρατήρησης ή επίπληξης.

Στο μεταξύ πριν τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για πρώτη φορά ανοικτά και δημόσια για την υπόθεση αυτή τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «Εγώ αποφάσισα την παραπομπή του και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τα καθήκοντά του στην επιτροπή διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται πως ο Παύλος Πολάκης ήδη είχε τεθεί εκτός ψηφοδελτίων, ενώ καθαιρέθηκε από τομεάρχης Διαφάνειας του κόμματος και τη θέση του ανέλαβε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Δείτε φωτογραφίες από την είσοδο των στελεχών ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος το απόγευμα της Τρίτης:

O Ευκλείδης Τσακαλώτος

Η Έφη Αχτσιόγλου

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Η Ρένα Δούρου

Ο Γιάννης Ραγκούσης

Ο Χρήστος Σπίρτζης

Ο Γιώργος Βασιλειάδης

Η Όλγα Γεροβασίλη

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023, 21:37



Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΠως η Κίνα αντιστέκεται στην πληροφοριακή ηγεμονία της Δύσης
Επόμενο άρθροΣτο «στόχαστρο» της Οικονομικής Εισαγγελίας οι καταγγελίες περί απευθείας αναθέσεων εναντίον της Σοφίας Νικολάου