ΜΑΓΝΗΣΙΑ… ΞΕΚΙΝΗΣΕ η ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ στο ΠΗΛΙΟ… Η ΔΩΡΟΘΕΑ ΑΝΟΙΞΕ ΠΟΛΕΜΟ με την BARBARA!! ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ η ΘΕΣΣΑΛΙΑ με 150 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ και 4.600 ΤΟΝΟΥΣ ΑΛΑΤΙΟΥ

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την Πολιτική της Προστασία και όλες τις υπηρεσίες  που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και τη διαχείριση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων,  για την επερχόμενη κακοκαιρία  με την κωδική ονομασία «Μπάρμπαρα».

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»  αναμένεται να πλήξει  από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής τα ηπειρωτικά τμήματα της Θεσσαλίας- ιδιαίτερα την ανατολική Μαγνησία-  και τις Σποράδες,  με χιονοπτώσεις και ισχυρό παγετό.

Βασική προτεραιότητα είναι να παραμείνουν ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Ο μηχανισμός της Περιφέρειας είναι έτοιμος, με 150 μηχανήματα σε προσδιορισμένα σημεία περιοχών που δέχονται το μεγαλύτερο όγκο χιονιού και depot  μεταφόρτωσης 4.600 τόνων αλατιού για τον γρήγορο ανεφοδιασμό των μηχανημάτων.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε επικοινωνία με τους παραχωρησιούχους της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και  της Ε-65, που έχουν την ευθύνη του εθνικού οδικού δικτύου, την Αστυνομία, το Στρατό, τη ΔΕΗ, την Πυροσβεστική, τα Νοσοκομεία  και τους Δήμους που έχουν  ειδοποιηθεί εγγράφως να είναι καθ όλα έτοιμοι στους τομείς  χωρικής ευθύνης τους.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας  έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία και  υπάρχει σχέδιο που εφαρμόζεται με την καθοριστική συνδρομή των χειριστών των μηχανημάτων.

Οι κτηνοτρόφοι έχουν ειδοποιηθεί να μεριμνήσουν  για επάρκεια ζωοτροφών και για τον αποχιονισμό των στεγάστρων στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις είτε με αυτοκίνητο είτε πεζή,  να μεριμνήσουν για την  καλή λειτουργία των συστημάτων ύδρευσης και θέρμανσης  στα σπίτια τους,  να ακολουθούν  τις οδηγίες αυτοπροστασίας που ανακοινώνονται από την Περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία, με διαρκή ροή ενημέρωσης και τις οδηγίες του  προειδοποιητικού μηνύματος 112 εφόσον αποσταλεί.

Τονίζεται, επίσης, ότι πλέον είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα.