ΔΩΣΤΟΥΣ ΑΛΕΞΗ!! ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑ ΚΟΥΓΙΑ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τις ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ σε ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ – “ΜΗ ΞΥΝΕΣΤΕ στην ΓΚΛΙΤΣΑ του ΤΣΟΠΑΝΗ” ΑΠΑΝΤΑ ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Σκληραίνει η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και την ΕΣΗΕΑ, καθώς σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της Ένωσης Συντακτών κατά του γνωστού δικηγόρου, ο κ. Κούγιας απάντησε με έντονους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ συνεδρίασε προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες των μελών της Ενώσεως, διαπιστευμένων στο δικαστικό ρεπορτάζ και όπως αναφέρει, «παρακολουθεί με αποτροπιασμό την προκλητική και κατ’ επανάληψη προσβλητική συμπεριφορά του δικηγόρου Αλέξη Κούγια».

Τονίζει δε ότι οι δημοσιογράφοι «οφείλουν να ερευνούν και να καλύπτουν δικαστικές υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος και είναι ανεπίτρεπτο οι συνήγοροι να εξαπολύουν απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, απειλές, αγωγές, αλλά και να φθάνουν στο σημείο να χειροδικήσουν σε βάρος συναδέλφων».

Παράλληλα, το ΕΟΔ, καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο ήδη έχει ασχοληθεί με το θέμα, να προχωρήσει σε παραστάσεις προς όλες τις αρμόδιες αρχές για την προστασία ακόμη και της σωματικής ακεραιότητας των δημοσιογράφων, ενώ υπενθυμίζει πως ήδη «έχει ζητήσει από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να επιληφθεί του θέματος».

Αντιπαράθεση Κούγια – ΕΣΗΕΑ: “Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη” απαντά ο δικηγόρος

Άμεση ήταν η απάντηση του Αλέξη Κούγια ο οποίος σε έντονο ύφος, κατηγορεί τους συντάκτες της ανακοίνωσης ότι «ως συνδικαλιστές ελάχιστα εργάζονται και συνήθως, περισυλλογίζονται με βαθιά φιλοσοφική αντίληψη, ασχολούμενοι κυρίως με ανθρώπους σαν και εμένα».

Συνεχίζοντας με το ίδιο ύφος, ο γνωστός ποινικολόγος σχολιάζει πως «κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τις διάφορες ανακοινώσεις σας», αλλά και ότι «κάθε βραδύ περιμένετε το αποτέλεσμα των εκλογών για να αρχίσετε τα τηλέφωνα και να εξασφαλίσετε μέσα από κομματικές ταυτότητες, έναντι αδρότατης αμοιβής, την ανάληψη των γραφείων τύπου τραπεζών, υπουργείων».

Καταλήγει δε ότι για την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΟΔ της ΕΣΗΕΑ, όπως και για τις προηγούμενες που έχουν εκδοθεί εις βάρος του, το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη, παροτρύνοντας τα μέλη του ΕΟΔ να «μην ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη»..

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας

Πριν από λίγη ώρα, μόλις βγήκα από την αίθουσα που διεξάγεται η εμβληματική δίκη για την ανθρωποκτονία εις βάρος του αειμνήστου, Άλκη Καμπανού και για τις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος δύο φίλων του, οι συνεργάτες μου, μου έκαναν γνωστό, ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έκανε νέα ανακοίνωση εις βάρος μου.

Σε αυτούς τους ανθρώπους, που πιθανόν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους, αφού ως συνδικαλιστές ελάχιστα εργάζονται και συνήθως, περισυλλογίζονται με βαθιά φιλοσοφική αντίληψη, ασχολούμενοι κυρίως με ανθρώπους σαν και εμένα, ο οποίος παρά το ότι έχω συμπληρώσει 50 χρόνια σκληρής, μάχιμης, καθημερινής δικηγορίας, εργάζομαι ακόμα και δεν έχω πάρει σύνταξη, θέλω να τους απαντήσω το εξής:

Κυρίες και κύριοι, δυστυχώς για εσάς, όχι μονό εγώ, αλλά κυρίως, όλοι οι καθημερινά εργαζόμενοι σε όλα τα επαγγέλματα, κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τις διάφορες ανακοινώσεις σας.

Ό,τι και να γράψετε για εμένα, την απάντηση για την προσωπικότητά μου τη δίνουν καθημερινά οι Τακτικοί Δικαστές και οι Εισαγγελείς, τους οποίους βοηθώ για τη σωστή απονομή της Δικαιοσύνης και χιλιάδες Έλληνες πολίτες που με εμπιστεύτηκαν να υπερασπίσω το δίκαιό τους, αλλά και οι εκατοντάδες τίμιοι αντικειμενικοί και μαχόμενοι συνάδελφοί σας, οι οποίοι γνωρίζουν ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανα τίποτε άλλο από το να βοηθώ τα Δικαστήρια να εκδώσουν δίκαιες αποφάσεις, χωρίς να κρατηθώ από το δεκανίκι κανενός και ειδικά χωρίς να ζητήσω έστω και από έναν δημοσιογράφο να αναφέρει το όνομά μου, έστω και σε μία υπόθεση.

Πιθανότατα, αυτό σας ενοχλεί και ειδικά ενοχλεί εσάς τους μυαλοπώληδες της δημοσιογραφίας, οι οποίοι έχετε συνηθίσει είτε μέσα από γραφεία τύπου πολιτικών, είτε μέσα από γραφεία τύπου επιχειρηματιών, να κατασκευάζετε αγιογραφίες έναντι πάντοτε αδράς αμοιβής.

Εγώ δεν είμαι σαν και εσάς, που περιμένετε κάθε βραδύ το αποτέλεσμα των εκλογών για να αρχίσετε τα τηλέφωνα και να εξασφαλίσετε μέσα από κομματικές ταυτότητες, έναντι αδρότατης αμοιβής, την ανάληψη των γραφείων τύπου τραπεζών, υπουργείων κλπ.

Επειδή δεν έχω άλλο χρόνο στη διάθεσή μου για να εκφράσω τις αρνητικές σκέψεις που έχω για όλους εσάς, σας δηλώνω ότι όχι μόνο για τη σημερινή σας ανακοίνωση, αλλά και για τις προηγούμενες, το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

Κοιτάξτε να μαζέψετε τα μέλη σας που καταστρέφουν καθημερινά αθώους ανθρώπους και να μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη, ασχολούμενοι καθημερινά μαζί μου.