Αρχική Ελλάδα ΜΕΧΡΙ και οι ΦΙΛΟΙ τους οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ, τους «ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ»: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΟΣΗ...

ΜΕΧΡΙ και οι ΦΙΛΟΙ τους οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ, τους «ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ»: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ στην ΕΛΛΑΔΑ – ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΣ, ΜΙΖΑ, ΡΕΜΟΥΛΑ, ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ και ΔΙΑΦΘΟΡΑ από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»! ΓΕΙΑ σου ΨΗΛΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑ με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ σου!

66
0

Δριμεία κριτική για την απόδοση δικαιοσύνης στην Ελλάδα, με «βέλη» και κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ασκεί η γερμανική εφημερίδα TAZ (Tageszeitung).

«Οι πελατειακές σχέσεις, ο νεποτισμός και η διαφθορά ανθούν στην Αθήνα, όπως συνέβαινε πάντοτε.

Στον Δείκτη Διαφθοράς του οργανισμού Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International), η Ελλάδα κατατάσσεται μόλις στην 58η θέση παγκοσμίως, πίσω από τη Ρουάντα και τη Σαουδική Αραβία.

Αυτό δεν είναι σύμπτωση», επισημαίνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

«Κάθε φορά που πολιτικοί ή υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή βρίσκονται ακόμη και στο επίκεντρο αυτών, η ποινική δικαιοσύνη δυσκολεύεται εμφανώς να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις με την απαραίτητη επιμέλεια και αποτελεσματικότητα, για να μη μιλήσουμε για λογοδοσία και επιβολή ποινών στα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Ακόμα και στην περίπτωση των πιο σοβαρών κατηγοριών, όπως η κατασκοπεία, το ξέπλυμα χρήματος ή η διαφθορά μεγάλης κλίμακας, οι έφοδοι δεν πραγματοποιούνται καθόλου ή πραγματοποιούνται μόνο μετά από μήνες ή χρόνια – αφ’ ότου οι υποθέσεις έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας», σχολιάζει το γερμανικό μέσο, αναφέροντας ως παράδειγμα την αθώωση των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Siemens, λόγω παραγραφής του εγκλήματος μετά από 16 χρόνια.

Από την κριτική της TAZ δεν διέφυγε και ο Ισίδωρος Ντογιάκος ο οποίος «σύμφωνα με τους επικριτές του, έχει ως πρωταρχικό του μέλημα να βρεθεί η πηγή πληροφόρησης των μέσων ενημέρωσης και όχι να διαλευκανθούν οι υποθέσεις».

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι «ο Ντογιάκος, ο οποίος στις 4 Ιουλίου ορίστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Ελλάδα, πρόσφατα επιτέθηκε φραστικά στα ερευνητικά μέσα ενημέρωσης της Αθήνας και τα απείλησε απροκάλυπτα με φορολογικούς ελέγχους».

«Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι δεν γνώριζε τίποτα – παρ’ ότι μία από τις πρώτες ενέργειές του, τον Ιούλιο του 2019, ήταν να θέσει υπό την αρμοδιότητά του την ΕΥΠ, ενώ ο ίδιος ορίζει και τον διευθυντή της», καταλήγει το δημοσίευμα της TAZ.

Πηγή: DW

Προηγούμενο άρθρο«Ήταν ένα καμπανάκι που μου χτύπησε»
Επόμενο άρθρο50 χρόνια μετά η Ιταλία στην κορυφή