Αρχική Οικονομία Δύσκολος αποδείχτηκε ο 24ωρος αγώνας της Daytona για την Porsche Penske Motorsport

Δύσκολος αποδείχτηκε ο 24ωρος αγώνας της Daytona για την Porsche Penske Motorsport

49
0



Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023, 20:51

Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

H Porsche Penske Motorsport ολοκλήρωσε το ντεμπούτο της, με την Porsche 963 της ολοκαίνουργιας κατηγορίας GTP στον 61ο αγώνα του 24 Hours of Daytona, κατακτώντας την 7η θέση με τους Felipe Nasr, Matt Campbell και Michael Christensen.

Το δεύτερο αυτοκίνητο της ομάδας των Mathieu Jaminet (Γαλλία), Nick Tandy (Μεγάλη Βρετανία) και Dane Cameron (ΗΠΑ) χρειάστηκε να εγκαταλείψει λόγω μηχανικών προβλημάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche Penske Motorsport, Jonathan Diuguid, δήλωσε:

«Ήταν μια πραγματικά δύσκολη μέρα για την ομάδα, αλλά μέρες όπως η σημερινή είναι πράγματα πάνω στα οποία οικοδομούμε για το μέλλον. Ανυπομονώ για το μέλλον και θα μάθουμε για όλους τους αγώνες, ξεκινώντας από το Sebring».

Οι τρεις οδηγοί της Νο.6 Porsche 963 κατάφεραν να κρατήσουν το αυτοκίνητο στην πρώτη πεντάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μισού του αγώνα, ενώ κράτησαν τον ίδιο ρυθμό για μεγάλα μέρη και του δεύτερου μισού.



Είναι γνωστό ότι σε τέτοιου είδους αγώνες που διαρκούν 24 ώρες η «επιβίωση» την νύχτα  αποτελεί το δυσκολότερο μέρος του αγώνα. Ο Tandy βγήκε εκτός πορείας με αποτέλεσμα, να υποστεί ζημιά στο μπροστινό μέρος, στο πίσω φτερό και το κάτω μέρος της Porsche 963. Αφού έκανε επισκευές, έχασε τρεις γύρους στην διαδικασία και κατάφερε να συνεχίσει στην πρώτη πεντάδα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι κατάφερε να παραμείνει στον ανταγωνισμό, με κάτι περισσότερο από δύο ώρες για να ολοκληρωθεί ο αγώνας, ένα πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων τον ανάγκασε να εγκαταλείψει.

Η Νο.7 Porsche 963  αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην καταφέρει πολλά στον αγώνα, τερματίζοντας με διαφορά 34 γύρων από τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους.

Mathieu Jaminet (Porsche 963 #6), δήλωσε: 

«Ήταν μια βραδιά με πολλές δυσκολίες. Για πολύ καιρό, τρέχαμε μπροστά προσπαθώντας να μείνουμε μακριά από προβλήματα, αλλά ο Nick είχε ένα ατύχημα και προκάλεσε βλάβη στο αυτοκίνητο. Από τότε, το αυτοκίνητο έχανε τις επιδόσεις του. Ήταν πραγματικά δύσκολα εκεί έξω. Χάσαμε μερικούς γύρους με όλα τα pit stop.»

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023, 20:51



Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΤο Μάτι θα επισκεφθεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Επόμενο άρθροΠροειδοποιεί την Ουκρανία για τη χρήση ναρκών κατά προσωπικού στον πόλεμο με τη Ρωσία