«ΕΡΧΕΤΑΙ» ΝΕΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΙΜΩΝ σε ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» με τις ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ των ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ [ΒΙΝΤΕΟ]

Την ώρα που το «καλάθι του φτωχού» για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται «μούφα», μία από τις πρακτικές που «ανθίζει» όσο ακριβαίνουν τα προϊόντα, είναι τα «παιχνίδια» με τη μείωση στις ποσότητες των συσκευασιών παρά την αύξουσα πορεία των τιμών.

Έτσι τόσο π.χ. στα τρόφιμα,

όσο και στα απορρυπαντικά-καθαριστικά, οι πολίτες πληρώνουν «χρυσάφι» για μικρότερη ποσότητα.

Για παράδειγμα, γνωστή μαργαρίνη, από τα 250 γραμμάρια στη συσκευασία πήγε στα 200 (σ.σ. με την ίδια τιμή εννοείται…), ενώ και στις πάνες για μωρά παρατηρείται αλλαγή, καθώς εταιρεία μείωσε τη συσκευασία των 28 τεμαχίων στα 26 και ανέβασε την τιμή από τα 7,10 ευρώ στα 7,30 ευρώ!

Η ίδια πρακτική και με γνωστό απορρυπαντικό, το οποίο από συσκευασία 60 μεζούρων με τιμή 11,95 ευρώ ένα χρόνο πριν, περιέχει τώρα 55 μεζούρες, με τιμή 11,97 ευρώ.

Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα, όπως εκτιμούν άνθρωποι των οργανώσεων των καταναλωτών οι ανατιμήσεις σε προϊόντα διατροφής και είδη πρώτης ανάγκης αναμένεται να φτάσουν προσεχώς ακόμα και το 30%!

«Ο κάθε εργαζόμενος ο οποίος αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη του μισθού του κατά 40%.

Η ΓΣΕΕ και η ΕΕΚΕ έχουν προτείνει στην Κυβέρνηση μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και μείωση του ΦΠΑ», είπε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Ραυτόπουλος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ).

«Μούφα» το «καλάθι του φτωχού»

Παταγώδης αποτυχία και κοροϊδία αποδεικνύεται και το περιβόητο «καλάθι του φτωχού», για το οποίο ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει σόου μπροστά στις κάμερες σε αγορές και σούπερ μάρκετ, με τελάρα και χαρτιά υγείας.

Όπως αναδεικνύει το Open:

Ελαιόλαδο του ενός λίτρου, το οποίο μπήκε τον Νοέμβριο στο «καλάθι» με τιμή 5,55 ευρώ, τον Ιανουάριο πωλείται 7,65 ευρώ
Μακαρόνια επώνυμης ετικέτας μπήκαν στο «καλάθι» με τιμή 0,80 ευρώ και σήμερα πωλούνται 0,91 ευρώ
Ελληνικός καφές 96 γραμμαρίων, το Νοέμβριο μπήκε στο «καρναβάλι» με 1,38 ευρώ και σήμερα κοστίζει 1,52 ευρώ.