Τι δεν πρέπει να φάει ο σκύλος μας


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022, 17:05

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή για να βρισκόμαστε με την οικογένεια μας με τους φίλους μας και όσους αγαπάμε. Αναπόσπαστο κομμάτι φυσικά σε αυτή την γιορτινή ατμόσφαιρα είναι και οι μικροί μας γούνινοι φίλοι.

Την περίοδο των Χριστουγέννων, το σπίτι κατακλύζεται από φαγητά και μυρωδιές. Εδώ να επισημάνουμε το γεγονός, πως τα σκυλιά δεν πρέπει κανονικά να τρώνε το ανθρώπινο φαγητό και ειδικά όσα περιέχουν μπαχαρικά και σάλτες.


Τι δεν πρέπει όμως να φάει ο σκύλος μας:

● Τα σταφύλια, οι σουλτανίνες και οι σταφίδες, που χρησιμοποιούμε συχνά σε αρτοσκευάσματα αυτή την εποχή, μπορεί να προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια.

● Η σοκολάτα είναι μια χριστουγεννιάτικη παράδοση, και δεν λείπει από το σπίτι. Αλλά είναι απαγορευτική για τον σκύλο σας.

● Οι χριστουγεννιάτικες συνταγές με ξηρούς καρπούς macadamia είναι μια αυστραλιανή σπεσιαλιτέ, όμως δεν πρέπει να τη γευτούν οι σκύλοι σας.

Οι ξηροί καρποί Macadamia είναι εξαιρετικά τοξικοί, και τα συμπτώματα εμφανίζονται αρκετά γρήγορα.

● Κρεμμύδι και σκόρδο: Αυτά είναι βασικά συστατικά μαγειρικής, και τα χρησιμοποιούμε σε οτιδήποτε: από το ψητό κρέας, μέχρι τις σάλτσες για ντιπ. Το γεγονός ότι είναι τοξικά για τους σκύλους, σημαίνει ότι τα περισσότερα χριστουγεννιάτικα φαγητά απαγορεύονται.

● Ένας σκύλος και ένα κόκαλο είναι η τέλεια εικόνα για επιτυχημένα Χριστούγεννα, σωστά; Το ζήτημα είναι ότι τα μαγειρεμένα κόκαλα, και τα κόκαλα που είναι πολύ μικρά, μπορεί να σπάσουν και να ραγίσουν, προκαλώντας τεράστια πεπτικά προβλήματα στους σκύλους.

● Γλυκαντικά, όπως η ξυλιτόλη: Εάν η οικογένειά σας επιλέξει χριστουγεννιάτικη πουτίγκα, χωρίς υδατάνθρακες ή άλλα γλυκά διαίτης, ακόμη και μερικές μπουκίτσες θα μπορούσαν να στείλουν τον σκύλο σας στο κτηνιατρείο.

Πηγή: govastileto.gr


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022, 17:05


Zougla.gr