ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που ΠΡΟΩΘΕΙ τη ΔΙΑΛΥΣΗ του ΕΣΥ ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων του ΕΣΥ συμμετείχε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος που πραγματοποιήθηκε έξω από τη Βουλή την ώρα που συζητείται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ.

«Το νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα επί της ουσίας «σπάει τη σπονδυλική στήλη του ΕΣΥ».

Η Κυβέρνηση καταργεί, αφενός, την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών, δίνοντας τους τη δυνατότητα να συμπληρώνουν την πενιχρή αμοιβή τους εργαζόμενοι και στον ιδιωτικό τομέα, αντί να αυξήσει τους μισθούς τους.

Αφετέρου, καταργεί την ισότιμη, καθολική πρόσβαση των ασθενών στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, κουμπώνοντας το νομοσχέδιο σε ένα υποστελεχωμένο ΕΣΥ και διοχετεύοντας ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα με το αντίστοιχο αντίτιμο για σοβαρές ή ηπιότερες παθήσεις.

Το νομοσχέδιο είναι φτιαγμένο για τους επιχειρηματίες υγείας και τους κλινικάρχες, κόντρα στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή εμπειρία που αποκτήθηκε από τη διαχείριση της πανδημίας, όπου αντί να προβούμε σε μια γενναία μεταρρύθμιση και βελτίωση των συνθηκών του ΕΣΥ, εισάγουμε τον ιδιωτικό τομέα στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.