ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ την ΕΥΡΩΠΗ με το ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΙ του ΚΑΤΑΡ!

Είχαμε προειδοποιήσει πολλές φορές ότι η συμπόρευση της Ευρώπης με διεφθαρμένα κράτη τα οποία μάλιστα σχετίζονται στενά με την Τουρκία ενώ στηρίζουν από κοινού την παγκόσμια τρομοκρατία, θα είχε ολέθριες συνέπειες.

Αυτό πλέον επιβεβαιώνεται περίτρανα.

Η Ευρώπη οφείλει να αλλάξει άμεσα γραμμή πλεύσης και να επανέλθει στην διπλωματία με στόχο την εξισορρόπηση των σχέσεων με την Ρωσία.

Θα πρέπει μάλιστα να διερευνηθούν ενδελεχώς τα κίνητρα όλων των αξιωματούχων που πρωταγωνίστησαν στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας με αποτέλεσμα η Ευρώπη όχι μόνο να μπει σε μία απίστευτη περιδίνηση Οικονομικής κρίσης, αλλά επιπλέον να έχει καταντήσει έρμαιο φασιστικών καθεστώτων.

Διπλωμάτης του Κατάρ λοιπόν απείλησε ότι τα μέτρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά του Κατάρ, του οποίου η πρόσβαση στη συνέλευση θα μπορούσε να αποκλειστεί λόγω της υπόθεσης διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται, θα έχουν «αρνητικό αντίκτυπο» στις σχέσεις με το εμιράτο του Κόλπου και στον παγκόσμιο εφοδιασμό φυσικού αερίου.

Η έναρξη έρευνας με στόχο συγκεκριμένα την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, η οποία υποπτεύεται ότι πληρώθηκε από το Κατάρ για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας που φιλοξενεί σήμερα το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει κλονίσει τον θεσμό.

Αναστολή των αδειών πρόσβασης για εκπροσώπους των συμφερόντων του Κατάρ

Την Πέμπτη στο Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν σχεδόν ομόφωνα ένα κείμενο στο οποίο «προτρέπουν την αναστολή των αδειών πρόσβασης για εκπροσώπους των συμφερόντων του Κατάρ» κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Η απόφαση προήλθε από την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Η απόφαση να επιβληθεί ένας τέτοιος περιορισμός διακρίσεων στο Κατάρ, περιορίζοντας τον διάλογο και τη συνεργασία πριν από το τέλος της νομικής διαδικασίας, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην περιφερειακή και παγκόσμια συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, καθώς και στις συνεχιζόμενες συζητήσεις για την παγκόσμια ενεργειακή λειψυδρία και ασφάλεια», δήλωσε την Κυριακή ένας διπλωμάτης του Κατάρ.

Το Κατάρ, το οποίο «απορρίπτει κατηγορηματικά» τις κατηγορίες εναντίον του, λυπάται για «τις κρίσεις που βασίζονται σε ανακριβείς πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν από διαρροές», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Αν και δεν είναι η μόνη χώρα που αναφέρεται στην έρευνα που άνοιξε το Βέλγιο, η κριτική και οι επιθέσεις στοχεύουν «αποκλειστικά» το Κατάρ, είπε επίσης.

Το πλούσιο κράτος σε φυσικό αέριο κατήγγειλε την έλλειψη συνεργασίας από τη βελγική κυβέρνηση, της οποίας είναι «στενός» εταίρος και «σημαντικός προμηθευτής» υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο.