HXHTIKO – ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ από τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΣΙΚΑ στον Γ. ΚΟΥΜΙΩΤΗ: “ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για το ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ

“Τον Μάρτη το Βελεστίνο αδελφοποιείται με την Θεσσαλονίκη – Έρχεται η ψηφιακή εφαρμογή του Δήμου Ρήγα Φεραίου – Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις και τα έργα οδοποιίας και ακολουθούν οι ανακαινίσεις του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου και του Πνευματικού Κέντρου Βελεστίνου

– Ανανέωση του ψηφοδελτίου με νέα πρόσωπα σε ποσοστό περίπου 30%”.

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Δευτέρας ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, πραγματοποιώντας έναν πραγματικό καταιγισμό ειδήσεων, με πρώτη – πρώτη αυτήν που αφορά στο εμβληματικό κτίριο – Συνεδριακό Κέντρο του Ρήγα Βελεστινλή.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος: “Ένα μεγάλο έργο στο Βελεστίνο, ένα μεγάλο έργο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και ένα μεγάλο έργο στην Μαγνησία. Και εδώ θέλω να σας πω ότι πραγματικά αίρεται μία ιστορική εκκρεμότητα του έθνους απέναντι στον Ρήγα Βελεστινλή και στο Βελεστινό. Τί είναι αυτό; Θα βγει σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, όπου έχουν θεσπιστεί τρία βραβεία 5, 7 και 10.000 ευρώ, με τους αρχιτέκτονες και τα γραφεία όλης της Ελλάδος όπου θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για ένα εμβληματικό κτίριο στην είσοδο της πόλης του Βελεστίνου, σε 5 στρέμματα, 1.500 τ.μ., με συνεδριακό κέντρο και εκεί θα υπάρχει όλη η διαδρομή του Ρήγα Βελεστινλή, τα χνάρια βασικά της διαδρομής τους από το Βελεστίνο μέχρι και τη θανάτωσή του στο Βελιγράδι. Είναι ένα μεγάλο σχέδιο που προγραμματίζουμε πάνω από όσα χρόνια είμαι Δήμαρχος, φτάσαμε στην υλοποίησή του για την μελέτη και μετά θα ψαχτούμε για την χρηματοδότηση. Η μελέτη είναι 534.000 ευρώ και εκτιμούμε θα είναι ένα σημείο αναφοράς για το Βελεστίνο κι ένας πόλος έλξης για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου”.

Ο Δήμαρχος Νασίκας επιπλέον αποκάλυψε ότι τον Μάρτιο έρχεται η αδελφοποίηση του Βελεστίνου με την πόλη της Θεσσαλονίκης, μετά από πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, εξ’ αφορμής της Νικησίπολης, μίας εκ των συζύγων του Φιλίππου Β’ της Μακεδονίας, προερχόμενης από την οικογένεια Θεσσαλών ευγενών, η οποία γέννησε την Θεσσαλονίκη. Εν συνεχεία ο Δήμαρχος παρουσίασε μία σειρά από έργα τα οποία εξελίσσονται και από κάποια επιπλέον που δρομολογούνται, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Κι ενώ ασφαλτοστρώνουμε το Βελεστίνο και πολλά δημοτικά διαμερίσματα, τις επόμενες ημέρες ξεκινάμε την ανακαίνιση του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου, με ταρτάν, με χλοοτάπητα, με κερκίδες, με αποδυτήρια, ξεκινάμε την ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου Βελεστίνου με 1 εκατ. ευρώ και στήνουμε ένα μικρό Μουσείο Πόλης, το οποίο ήταν ένα παλιό δημοτικό κτίριο και τώρα αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη και αυτό, όπου ψηφιακά θα περιλάβουμε την Ιστορία μας από τις αρχαίες Φερές μέχρι το σύγχρονο Βελεστίνο. Επίσης στα δημοτικά διαμερίσματα αυτό που φροντίζουμε πάρα πολύ είναι η αγροτική οδοποιία. Και επίσης μία καινούργια κίνηση που κάνουμε δημιουργούμε μία καινούργια ψηφιακή εφαρμογή, όπου ουσιαστικά θα προβάλει την περιοχή του Δήμου μας, των πόρων του, των τουριστικών του επιχειρήσεων για κινητά τηλέφωνα και tablet. Θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να περιηγείται στον Δήμο μας τόσο από τον τόπο κατοικίας του, όσο και σε πραγματικό χρόνο. Είμαστε ο πρώτος δήμος που έχει εφαρμόσει την τηλεμετρία, δεν υπάρχει πλέον ο παραδοσιακός υπάλληλος που καταγράφει τα ρολόγια, γίνεται με το πέρασμα ενός αυτοκινήτου αυτόματα και εκτυπώνονται αυτόματα οι λογαριασμοί της ύδρευσης”.

Τέλος και ερωτηθείς σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμαρχος αποκάλυψε ότι περίπου σε ένα 30% θα εμπλακούν νέοι άνθρωποι στις διαδικασίες, “για να δώσουμε και την σκυτάλη σε νέους ανθρώπους, που επέλεξαν συνειδητά να μείνουν στον τόπο μας”.