Το Παρίσι υποκλίθηκε στην «Ξεχασμένη φρουρά» του Τσαρούχη και στο «Επιθαλάμιο» του Μόραλη


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022, 22:10

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σημερινό Greek Sale του οίκου Bonhams, με συνεχή πλειοδοτικά χτυπήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο μέσα στην αίθουσα του οίκου στο Παρίσι όσο και μέσω τηλεφώνων και Internet, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη δυναμική που έχει αναπτύξει η ελληνική αγορά τα τελευταία δύο χρόνια.

Η περίφημη γενιά του 30, η γενιά των ελληνικών Νόμπελ, είχε την τιμητική της, με την «Ξεχασμένη Φρουρά» του Γιάννη Τσαρούχη να σημειώνει ρεκόρ του καλλιτέχνη με 442.000 ευρώ, το «Επιθαλάμιο» του Γιάννη Μόραλη να ξεπερνά τις 600.000 ευρώ, και τη ρομαντική αρχαιοελληνική σκηνή του Νίκου Εγγονόπουλου να υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ. Την πεντάδα των κορυφαίων lots της δημοπρασίας συμπληρώνουν το «Μανάβικο στη Μυτιλήνη» του Γιάννη Τσαρούχη με 190.000 ευρώ και η «Ξεχασμένη Φωτογραφία» του πρόσφατα χαμένου Αλέκου Φασιανού, η οποία ξεπέρασε τις 170.000 ευρώ.

Η υπεύθυνη της δημοπρασίας Τερψιχόρη Αγγελοπούλου δήλωσε πολύ ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα του Sale.«Ήταν μια ακόμη σπουδαία βραδιά για την Ελληνική Τέχνη, η οποία έχει πλέον καθιερωθεί στην ευρωπαϊκή αγορά ως σταθερή επενδυτική αξία. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η συνεχής ανοδική πορεία των Greek Sales λειτουργεί προς όφελος των πωλητών και συλλεκτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα προβάλλει την ελληνική εικαστική δημιουργία στις λαμπερές πρωτεύουσες της διεθνούς τέχνης».

Κατά τη δημοπρασία, η οποία διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, επωλήθη το 80% των έργων (bylot) και 98,8%( byvalue)με τζίρο 3.500.000ευρώ.

 

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022, 22:10


Zougla.gr