ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΛΕΞΗ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΥ για την ΠΑΡΑΜΟΝΗ του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ στο ΤΡΙΚΕΡΙ

Το αίτημα των κατοίκων του Τρικερίου για παραμονή του Λιμενικού Σταθμού στον οικισμό της Αγ. Κυριακής στήριξε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καταθέτοντας κοινοβουλευτική Αναφορά

προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, στο παραθαλάσσιο Τρίκερι Πηλίου οι κάτοικοι δραστηριοποιούνται παραδοσιακά στην αλιεία.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι αλιευτικές άδειες στην περιοχή είναι πάνω από 200. Το Τρίκερι διαθέτει επίσης δύο ναυπηγεία, αλλά και επιβατική θαλάσσια συγκοινωνία.

«Επειδή η Τοπική Κοινότητα Τρικερίου αποτελεί παραδοσιακό και διαρκώς ανερχόμενο  τουριστικό προορισμό τους καλοκαιρινούς μήνες με πολλούς επισκέπτες, παρατηρείται και μεγάλη αύξηση των τουριστικών σκαφών που προσδένουν στο λιμάνι της Αγ. Κυριακής, τα οποία με τη σειρά τους προστίθενται στην αρμοδιότητα εποπτείας του Λιμενικού Σταθμού που λειτουργεί στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τόνισε ότι στη σχετική Επιστολή των κατοίκων του Τρικερίου, καταγράφεται η δικαιολογημένη ανησυχία τους για την επικείμενη αποχώρηση του Λιμενικού Σταθμού από την περιοχή.

Αιτία αποτελεί το ότι ο Σταθμός δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στο υπάρχον κτίριο όπου στεγάζεται και μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμα εξευρεθεί κατάλληλος χώρος στέγασης εντός του Οικισμού της Αγ. Κυριακής.

«Η εκτεταμένη αλιευτική δραστηριότητα, αλλά και η αυξημένη τουριστική προσέλευση στο Τρίκερι καθιστούν επιβεβλημένη τη λειτουργία Λιμενικού Σταθμού στην περιοχή, ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα παράνομων αλιευτικών δραστηριοτήτων, αλλά και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού της Αγ. Κυριακής», σημείωσε ο Βουλευτής και κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει άμεσα και να ικανοποιήσει το αίτημα των κατοίκων του Τρικερίου.