ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΡΥΟ στην ΕΥΡΩΠΗ και στην ΤΣΕΠΗ μας! Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΦΤΕΙ, οι ΤΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ “ΚΑΙΝΕ”

Ο ψυχρός καιρός θα επιστρέψει στις αρχές Δεκεμβρίου

ΗΕυρώπη έχει την πολυτέλεια αυτή ακόμη ο καιρός να μην έχει κρυώσει και να μην έχει πέσει η θερμοκρασία. 

Όμως όλα όλα αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν καθώς ο καιρός αρχίζει να κρυώνει και η θερμοκρασία

πέφτει στην Ευρώπη που έχει πληγεί από την ενέργεια. 

Οι προοπτικές μικρής έως μεσαίας εμβέλειας από την Maxar Technologies LLC υποδηλώνουν ένα κρύο στην Ευρώπη στις αρχές αυτής της εβδομάδας — οι μέσες θερμοκρασίες θα ανακάμψουν το δεύτερο μισό της εβδομάδας, αλλά ο ψυχρός καιρός θα επιστρέψει στις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι μέσες θερμοκρασίες σε όλη την Κεντρική Ευρώπη ήταν σχεδόν παγωμένες για να ξεκινήσει η εβδομάδα.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι μέσες θερμοκρασίες θα ανέλθουν σε μια γραμμή τάσης 30 ετών περίπου 36 βαθμών Φαρενάιτ, αλλά στη συνέχεια θα αρχίσουν να κατεβαίνουν στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ανάλογη πτώση στις μέσες θερμοκρασίες αναμένεται στις αρχές του επόμενου μήνα για τη Βορειοδυτική Ευρώπη.

Τα καλά νέα είναι ότι οι χώρες της ΕΕ έχουν επιτύχει τον στόχο της 1ης Νοεμβρίου να γεμίσουν τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου κατά 80%.

Από τη Δευτέρα, τα τρέχοντα επίπεδα ανέρχονται στο 95% λόγω του ασυνήθιστα ζεστού καιρού που συμπιέζει τη ζήτηση θέρμανσης, σε συνδυασμό με την ώθηση των χωρών της ΕΕ να περιορίσουν τη ζήτηση μέσω μέτρων διατήρησης.

Σε εποχιακή βάση, τα επίπεδα NatGas της ΕΕ είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο των 12 ετών, αν και η περίοδος ανάληψης έχει ξεκινήσει.

Το Bloomberg σημείωσε ότι οι νέες μετεωρολογικές προβλέψεις ενίσχυσαν τα συμβόλαια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Δεκέμβριο για τη Γαλλία και τη Γερμανία, πάνω από 16% και 13%, αντίστοιχα, τη Δευτέρα.

Μετά από μήνες πτώσης, οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και στις δύο χώρες θα μπορούσαν να διαμορφωθούν σε μια ανοδική τάση καθώς πλησιάζει ο κρύος καιρός.

Οι τιμές NatGas της ΕΕ ήταν ελαφρώς υψηλότερες και έχουν δείξει σημάδια δυνητικού πυθμένα μετά την πτώση κατά περισσότερο από 63% από το υψηλό του Αυγούστου.

Ο Carlo Buontempo, διευθυντής της Υπηρεσίας Κλιματικής Αλλαγής Copernicus στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προβλέψεων (ECMWF), δήλωσε στο Politico στα μέσα Οκτωβρίου ότι η πιθανότητα ενός ψύχους φέτος — πιθανότατα τον Δεκέμβριο — παραμένει “πολύ αληθινό.”

Κάποιοι στο Twitter επισημαίνουν ότι ο χειμώνας είναι ακριβώς μπροστά.

“Μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, η Ευρώπη βυθίζεται σε βαθύ κρύο αέρα μέχρι την Ισπανία και τη Βόρεια Αφρική. Κάτι που δεν έχουμε δει εδώ και δεκαετίες”, είπε ένας χρήστης του Twitter.

Ωστόσο, κάποιος άλλος είπε ότι το κρύο δεν είναι τόσο ασυνήθιστο για αυτήν την εποχή του χρόνου.

Οι νέες προβλέψεις είναι μια ανοδική εξέλιξη για τις τιμές NatGas της ΕΕ καθώς αυξάνεται η ζήτηση θέρμανσης.