ΒΟΛΟΣ… ΕΚΔΗΛΩΣΗ για τον ΤΥΠΟ στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ από την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ και τον Σ.Ι.Μ.Ε.Α.

Επετειακή εκδήλωση με θέμα «Ο Τύπος στην Αντίσταση», συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ιστορίας και Μνήμης Εθνικής Αντίστασης και η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας για να τιμήσουν την ημέρα της Εθνικής Αντίστασης που γιορτάζεται στην χώρα μας στις 25 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Ξενοφώντος-2ας Νοεμβρίου), στον Βόλο, σήμερα Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 7 μμ., είναι αφιερωμένη στην δημοσιογράφο και συγγραφέα Νίτσα Κολιού, προκειμένου να τιμηθεί το σπουδαίο έργο που κληροδότησε με θέμα την Εθνική Αντίσταση.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η Διδάκτωρ ιστορίας Ελένη Πασχαλούδη και ο δημοσιογράφος Μάκης Μπαλής, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών, ενώ για την Νίτσα Κολιού, την πρώτη γυναίκα πρόεδρο Ένωσης Συντακτών, θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Σαμαράς.

Επίσης την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Γιώργος Τσιγκλιφύσης και η αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αν. καθηγήτρια Ιστορίας κ. Ιωάννα Λαλιώτου.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν.