Φυλακές Χανίων: Πέντε νεκροί σε ένα μήναΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022, 15:25

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι κρατούμενοι των φυλακών Χανίων, διαμαρτυρόμενοι, μετά τον πέμπτο θάνατο συγκρατούμενου τους, που αποδίδουν στην απόλυτη έλλειψη γιατρού!

Όπως αναφέρουν, πρόκειται για 50χρονο, που πέθανε αβοήθητος, σήμερα Κυριακή στο κελί του, καθώς δεν υπάρχει γιατρός στη φυλακή.

Πιο συγκεκριμένα καταγγέλουν ότι μέσα σε ένα μήνα έχουν πεθάνει συνολικά πέντε κρατούμενοι, καθώς δεν υπάρχει ιατρική φροντίδα στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι κρατούμενοι, η μία και μοναδική γιατρός της Φυλακής δεν είναι ποτέ εκεί, αλλά στο ιδιωτικό της ιατρείο και όταν αρρωστήσει κάποιος έγκλειστος, ζητάει να της πουν τα συμπτώματα και να της στείλουν… φωτογραφία του, για να κάνει διάγνωση και να αποφασίσει, εάν χρήζει μεταφοράς σε νοσοκομείο, ή στο ιατρείο!

Το τελευταίο περιστατικό θανάτου, όπως υποστηρίζουν, ήταν η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο 50χρονος κρατούμενος, που έφυγε από τη ζωή, δεν είχε πρόβλημα υγείας, αλλά ένιωσε έντονη αδιαθεσία χτες και μεταφέρθηκε δύο φορές στο νοσοκομείο Χανίων.

Επέστρεψε το βράδυ του Σαββάτου στη φυλακή, καθώς κρίθηκε ότι, δεν έχει πρόβλημα σοβαρό.

Στη μία μετά τα μεσάνυχτα μεταφέρθηκε εκ νέου στα επείγοντα, από όπου και επέστρεψε στη Φυλακή στις 5 το πρωί.

Οι συγκρατούμενοι του καταγγέλλουν ότι, έκανε συνέχεια εμετούς με αίμα και σήμερα στις 10 το πρωί έφυγε από τη ζωή.

Ήδη ξεκίνησαν διαμαρτυρίες, καθώς σήμερα αρνήθηκαν να επιστρέψουν στα κελιά τους, ενώ από αύριο Δευτέρα ξεκινάνε αποχή από το συσσίτιο.

Αίτημα τους, να υπάρχει μόνιμος γιατρός στη φυλακή!

Σε μήνυμα τους αναφέρουν: «Bοηθείστε μας! Κάθε τόσο φεύγει κι ένας από μας και στο χαρτί γράφουν καρδιακό επεισόδιο. Δεν μας υπολογίζουν καν. Δεν είμαστε άγγελοι, άλλοι και όλοι διάολοι δεν είμαστε»!

πηγή: cretapost.gr

 


Zougla.gr