ΕΛΒΕΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ: ΑΥΤΟΙ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ από τις ΔΙΑΡΡΟΕΣ στους NORD STREAM

Αυτός ήταν ο πραγματικός σκοπός του σαμποτάζ

”Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν είχε κανένα όφελος από τις διαρροές στους Nord Stream, ενώ το ατύχημα σίγουρα έπαιξε στα χέρια των Ηνωμένων Πολιτειών”.

Αυτή η δήλωση έγινε από τον πρώην αξιωματικό των πληροφοριών της Ελβετίας Ζακ Μπο, στο Radio Courtoisie. 

Ο ειδικός δήλωσε με βεβαιότητα ότι αυτό που είχε συμβεί δεν ήταν παρά «δολιοφθορά σε μεγάλη κλίμακα». Την ίδια στιγμή, οι ερασιτέχνες δύτες, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα μπορούσαν ποτέ να πετύχουν τέτοια καταστροφή: ”Αυτό απαιτεί εξελιγμένο εξοπλισμό και πολλά εκρηκτικά”.

”Η Ρωσία μπορεί να αποκλειστεί αμέσως από τους υπόπτους”, σημείωσε ο πρώην αξιωματικός.

Σύμφωνα με τον Ζακ Μπο, ο σκοπός του σαμποτάζ ήταν προφανώς η διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στη Γερμανία – και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

”Τα κράτη που επωφελούνται πραγματικά για αυτό που συνέβη είναι η Ουκρανία και η Πολωνία. Ούτε το Κίεβο ούτε η Βαρσοβία έκρυψαν ποτέ τη στάση τους απέναντι στο έργο του αγωγού, το οποίο επιτρέπει την αποφυγή της διαμετακόμισης φυσικού αερίου μέσω της επικράτειάς τους”.

Ένας άλλος ωφελούμενος σε αυτή την ιστορία, σύμφωνα με τον Μπο, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Επί του παρόντος, η Ουάσιγκτον ενδιαφέρεται εξαιρετικά για την πλήρη διακοπή των δεσμών μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ευρώπης.

”Και ειδικά μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας”, πρόσθεσε ο Ελβετός.