«ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ»: Η ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ στον ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ στην ΔΕΘ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρώην πρωθυπουργός διέψευσε όλους τους «παπαγάλους» της κυβέρνησης που διέρρεαν πως «έθαψε το τσεκούρι του πολέμου»

Στην κυβέρνηση ήθελα να πιστεύουν, γιατί προφανώς έτσι τους βόλευε, ότι το ζήτημα Καραμανλή είχε τελειώσει μετά την ομιλία-κόλαφο των Aνωγείων, στην εκδήλωση μνήμης του Δήμου Ανωγείων για τον Ιωάννη Κ. Κεφαλογιάννη, με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για το κακούργημα των υποκλοπών και ζήτησε «κάθαρση» του πολιτικού τοπίου. 

Αμέσως μετά οι γνωστές «φωλιές παπαγάλων» ξεκίνησαν να διαρρέουν πως ο Κ. Καραμανλής τα έχει βρει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα κατέβαζε τους τόνους.

Φυσικά επρόκειτο για διαρροές προς εφησυχασμό της Μητσοτακικής πτέρυγας.

Μια εικόνα από τη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη 86η ΔΕΘ που δείνχει ότι η ΝΔ βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση μέχρι τελικής πτώσεως ήταν η στάση του Κώστα Καραμανλή, όταν τα στελέχη της ΝΔ, καταχειροκροτούσαν τον πρωθυπουργό.

Ο Κ. Καραμανλής σηκώθηκε όρθιος, ωστόσο δεν χειροκρότησε.

Αντιθέτως, το συνοφρυωμένο του πρόσωπο έδειχνε τόσο τη δυσαρέσκειά του όσο και την απόσταση που τον χωρίζει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαψεύδοντας, έτσι, τους δημοσιογράφους εκείνους που αναπαρήγαγαν τις διαρροές του Μαξίμου ότι με την άνοδό του στη ΔΕΘ στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κ. Καραμανλής στα Ανώγεια έκλεισε την ομιλία του με μια μαντινάδα: 

«Άλλο το να ‘σαι αητός και άλλο να τον κάνεις, άλλο το να θωρείς κορφές και άλλο να τις φτάνεις».