ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ και ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ… ΦΩΤΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ: ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΝΤΑΙ από τα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και τους ΤΟΜΕΙΣ του ΕΚΑΒ

Τα προγράμματα πληρωμάτων, καταρτίζονται από τα παραρτήματα και τους τομείς του ΕΚΑΒ στην αρμοδιότητα των οποίων ανήκει η επιχειρησιακή λειτουργία των ασθενοφόρων αυτών,

σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Κέντρων Υγείας για την καλύτερη διαχείριση των εκτάκτων περιστατικών, τονίζει σε ανακοίνωση-απάντησή του, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, μετά το νέο περιστατικό που προέκυψε με τη διακομιδή ασθενούς γυναίκας απ΄τα Κανάλια, με το αυτοκίνητο του ιερέα του χωριού.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, «σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στη «μη κάλυψη βάρδιας» πληρωμάτων ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας του Ν. Μαγνησίας και στο ότι ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ «έχει γυρίσει την πλάτη στη Μαγνησία» σας ενημερώνουμε τα εξής:

Μετά τα από 10.07.2021 και 12.07 2021 ηλεκτρονικά μηνύματα καθώς και το αριθμ. πρωτ. 77123/17.09.2021 έγγραφο του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ προς τα Κέντρα Υγείας αρμοδιότητάς μας και προς τα παραρτήματα ΕΚΑΒ Ν. Μαγνησίας δίνονται σαφείς οδηγίες ως προς τη σύνταξη προγραμμάτων οδηγών, πληρωμάτων ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας.

Σύμφωνα με τις ανωτέρω οδηγίες τα προγράμματα καταρτίζονται από τα παραρτήματα και τους τομείς του ΕΚΑΒ στην αρμοδιότητα των οποίων ανήκει η επιχειρησιακή λειτουργία των ασθενοφόρων αυτών, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Κέντρων Υγείας για την καλύτερη διαχείριση των εκτάκτων περιστατικών.

Όσον αφορά τα τελευταία περιστατικά που έχρηζαν διακομιδής αντιμετωπίστηκαν με τη δέουσα ιατρική φροντίδα και εκλήθη το ΕΚΑΒ το οποίο άμεσα ανταποκρίθηκε για τη διακομιδή του ασθενούς».