ΕΥΤΥΧΩΣ που ΥΠΑΡΧΕΙ και η ΖΕΤΤΑ! ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ – Η ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ στην ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ του ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΕΝΕΝΤΕΖ

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μ. Μακρή αποδέχτηκε την τιμητική πρόσκληση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ και είχε την χαρά να βρίσκεται μεταξύ των λίγων μελών της κυβέρνησης, που προκλήθηκαν στην τελετή αναγόρευσης του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ,

σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε μια σεμνή και συγκινητική εκδήλωση.
Η Υφυπουργός Παιδείας είχε τη σπάνια ευκαιρία να συνομιλήσει και να συγχαρεί τον φιλέλληνα Ρόμπερτ Μενέντεζ, τον πολιτικό που τάσσεται υπέρ των ελληνικών συμφερόντων και το αποδεικνύει έμπρακτα με τη στάση του και τις αποφάσεις του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, ως γνήσιος υπέρμαχος της δημοκρατίας, της ειρήνης, της ασφάλειας και του Διεθνούς Δικαίου.
Η τελετή αναγόρευσης ξεκίνησε με την προσφώνηση από τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο, ακολούθησε η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμώμενου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μιχαήλ Τσινισιζέλη και, στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η περιένδυση του γερουσιαστή με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Σχολής, καθηγητή Νικόλαο Ηρειώτη.