ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Η ΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ το ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ του ΙΟΥΛΙΟΥ – ΤΙ ΚΑΙΡΟ θα ΚΑΝΕΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

Καιρός: Σχετικά περιορισμένη αστάθεια την Τετάρτη (29/6) – Αναλυτική πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Την Τετάρτη (29/6), η μέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά στον Έβρο και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ενώ σε Σποράδες, Μαγνησία, ανατολική Στερεά, Βοιωτία και Αττική δεν αποκλείεται τοπικά να βρέξει για λίγο.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια.

Μετά το μεσημέρι, στην ορεινή – ημιορεινή Πελοπόννησο, στην βόρεια ορεινή Στερεά, στην Ήπειρο, καθώς και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της δυτικής Θράκης υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Στην Αττική, τις πρωινές ώρες αναμένεται συννεφιά η οποία θα υποχωρήσει αργότερα, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη θα έχει ηλιοφάνεια από το πρωί ενώ σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Όπως τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου, 4-5 Ιουλίου δεν θα αλλάξει κάτι στον καιρό της περιοχής μας, καθώς η δροσιά θα παραμείνει στο Αιγαίο και η ζέστη στα δυτικά και τα ηπειρωτικά.

Η τάση για τον πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου θέλει την επικράτηση πιο… δροσεροψυχρών αερίων μαζών, ικανών να διώξουν πανευρωπαϊκά το κύμα ζέστης που κυριαρχεί εδώ και μέρες, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.