Το Λονδίνο πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τις επενδύσεις στην άμυνα


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022, 20:36

Η Βρετανία πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τις επενδύσεις στην άμυνα για να αντιμετωπίσει τις απειλές όχι μόνο από τη Ρωσία, αλλά και από την Κίνα και άλλες χώρες, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας.

«Πάντα έλεγα ότι καθώς η απειλή αλλάζει, το ίδιο πρέπει και η χρηματοδότηση», είπε ο Ουάλας σε συνέδριο που διοργάνωσε το Royal United Services Institute, ένα think tank για την άμυνα και την ασφάλεια.

«Η Ρωσία δεν είναι το μοναδικό μας πρόβλημα: Μια διεκδικητική Κίνα έτοιμη να αμφισβητήσει το σύστημα που βασίζεται σε κανόνες και στη δημοκρατία, η τρομοκρατία προελαύνει σε όλη την Αφρική, δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση στις ιρανικές πυρηνικές φιλοδοξίες μέχρι σήμερα, η απειλή αυξάνεται… και οι επενδύσεις πρέπει να συνεχίσουν να αυξάνονται», συμπλήρωσε.

Στο ίδιο συνέδριο ο ο αρχηγός του βρετανικού γενικού επιτελείου, Πάτρικ Σάντερς, δήλωσε πως ο βρετανικός στρατός πρέπει να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τη ρωσική απειλή απέναντι στην ασφάλεια στην Ευρώπη, απειλή που είναι ακόμη μεγαλύτερη μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

«Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο», αλλά «πρέπει να δράσουμε γρήγορα ώστε να μην οδηγηθούμε σε πόλεμο επειδή δεν καταφέραμε να περιορίσουμε την εδαφική επέκταση», τόνισε ο αρχηγός του βρετανικού γενικού επιτελείου, συγκρίνοντας την κατάσταση με αυτή που επικρατούσε το 1937 λίγο πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ενάντια στη ναζιστική Γερμανία, τόνισε.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022, 20:42


Zougla.gr