ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στα ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ!!! ΑΠΟ ΑΥΤΟ το ΝΗΣΙ θα ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ – ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ “ΚΑΥΣΩΝΑΣ” στο ΑΙΓΑΙΟ

Η κλιμακούμενη προκλητικότητα από την Τουρκία, όχι μόνο δεν λέει να κοπάσει αλλά οι απειλές του Ερντογάν και των επιτελών του προς τα ελληνικά νησιά ολοένα και «αγριεύουν»!

Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Τουρκία βγάζει και τέταρτο γεωτρύπανο στο Αιγαίο καταλύοντας κάθε έννοια ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδας και γενικότερα χωρικών υδάτων της χώρας μας.

Αυτή η κίνηση έχει ως συνέχεια των συνεχών πιέσεων προς τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα προκειμένου να αποστρατικοποιήσει τα νησιά του Αιγαίου.

Απώτερος στόχος των Τούρκων είναι η κατάληψη των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, όπως προειδοποίησε ο Γιώργος Φιλης, PhD Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ)

Πλέον η προκλητικότητα από την Τουρκία χτυπάει… κόκκινο, καθώς δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Ακσαμ» σημειώνει πως «Η Αμφισβήτηση των Ελληνικών νησιών μπορεί να αρχίσει από τη Μυτιλήνη»!

Στο κείμενό τους οι Τούρκοι αναφέρονται στις Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που υπάρχουν στη Λέσβο, ενώ τονίζουν ότι απέχει μόλις 5,5 χιλιόμετρα από τις τουρκικές.

Επίσης σημειώνουν ότι από τη στιγμή που η Μυτιλήνη είναι εξοπλισμένη με στρατιωτικά μέσα (όπως και τα υπόλοιπα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου) τότε η Τουρκία θα επικαλεστεί τη συνθήκη της Λοζάνης και του Παρισιού, θέτοντας θέμα κυριαρχίας τους!

Μάλιστα το ρεπορτάζ συνεχίζοντας το «παραλήρημα» υποστηρίζει ότι η αμφισβήτηση θα συνεχιστεί και τη Χίο, τους Λειψούς, την Αστυπάλαια, τη Ρόδο και το Καστελόριζο!