Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ! ΕΠΙΣΤΟΛΗ της ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΛΕΥΡΗ για ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ στο ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ και ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Η ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΘΑΝΟ ΠΛΕΥΡΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ:

Κοιν:

Τον Υπουργό Υγείας κ. Αθαν. Πλέυρη

5η ΥΠΕ

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση Ιατρικού Προσωπικού στο Αχιλλοπουλειο Βόλου – Παράταση παραμονής ιατρών»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο» δέχθηκε κατά την πρόσφατη περίοδο της πανδημίας ιδιαίτερη πίεση προκειμένου να ανταπεξέλθει σε πρωτοφανείς ανάγκες που δημιούργησε ο κορονοιός. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατέβαλλε πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες στηρίζοντας και υπηρετώντας τον συνάνθρωπο. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα προαναφερόμενα, θα θεωρούσε κανείς δεδομένη τη στήριξη και ενίσχυση του νοσοκομείου, καθώς επίσης και των κέντρων υγείας, τόσο κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε μηχανολογικό εξοπλισμό και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Το ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείο Βόλου αποτελεί το στήριγμα και την δυναμική για την εύρυθμη λειτουργία του με βασικό σκοπό την φροντίδα για τον συνάνθρωπο. Τις τελευταίες ημέρες η κοινωνία του Βόλου και της Μαγνησίας με ιδιαίτερη ανησυχία ενημερώθηκε για τις επικείμενες αποχωρήσεις σπουδαίων επιστημόνων από τις Κλινικές του Νοσοκομείου.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι βάσει του Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου υπάρχουν θέσεις δεκατεσσάρων μόνιμων ιατρών. Αυτή την περίοδο υπηρετούν στην Α’ Παθολογική Κλινική μόλις 4 ιατροί και συνεπικουρούν το έργο το τους 2 αποσπασμένοι από τα Κ.Υ. Αργαλαστής και Σκιάθου. Στη δε Β’ Παθολογική Κλινική, ενώ προβλέπεται να υπηρετούν επίσης 7 μόνιμοι ιατροί, υπηρετούν μόλις 5 και προ μίας εβδομάδας ήλθε μία νέα επικουρική ιατρός. Συνεπώς από τις 14 θέσεις συνολικά των μονίμων ιατρών που προβλέπονται, αυτή τη στιγμή υπηρετούν 12. Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από το Διοικητή του Νοσοκομείου, επίκειται τέλη του τρέχοντος μηνός να αποχωρήσουν δύο από τους υπηρετούντες ιατρούς από την ήδη υποστελεχωμένη Παθολογική Κλινική. Παράλληλα δεν παρατάθηκε η παραμονή δύο ακόμη ιατρών ανηκόντων σε άλλες νευραλγικές κλινικές του Νοσοκομείου.

Κύριε Υπουργέ, σε συνέχεια των ανωτέρω είναι σαφές ότι καθώς υπάρχει η δυνατότητα παράτασης της παραμονής εξαίρετων επιστημόνων για ακόμη ένα εξάμηνο, παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την παραμονή τους για όσο διάστημα είναι αυτό εφικτό, ιδιαίτερα μάλιστα σε κρίσιμες περιόδους όπως η παρούσα, σε συνδυασμό με την αδήριτη ανάγκη ενίσχυσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο. Παράλληλα σας επισημαίνουμε ότι η λειτουργία των περιφερειακών νοσοκομείων δε προσομοιάζει με την λειτουργία των υδροκέφαλων και μεγάλων νοσοκομείων των μεγαλουπόλεων.

Με τιμή

Η Αντιπεριφερειάρχης

Δωροθέα Κολυνδρίνη