ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟ ΟΡΟ, ο “ΕΛΑ ΕΛΕΝΗ” ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ για “ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ”. ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΛΕΣ και ΠΗΓΕ να ΠΙΕΙ ΚΑΦΕ. ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΣΥΛΙΑ

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο εκδότης Αντώνης Δελατόλας, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης στην Αθήνα και οδηγήθηκε στον ανακριτή στην οδό Ευελπίδων το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για κακουργηματικές φορολογικές παραβάσεις.

Άνετος, χαλαρός μαζί με το δικηγόρο του και χωρίς χειροπέδες ή αστυνομική φύλαξη, έξω από το γραφείο της αρμόδιας ανακρίτριας στο κτήριο 9 των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων,  ο κ. Δελατόλας ανέφερε ότι όλη η διαδικασία της σύλληψης του οφείλεται σε μια παρεξήγηση, καθώς όταν εξεδόθη το σχετικό ένταλμα τον Απρίλη του 2022 ο ίδιος ήταν άρρωστος με κορωνοϊό και βρισκόταν στην Τήνο ενώ η απόφαση κοινοποιήθηκε στο σπίτι του στην Αθήνα.

Ουδέποτε, όπως ισχυρίζεται, έπεσε στην αντίληψη του. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο εκδότης περνά μεγάλο μέρος του χρόνου στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Τήνο, όπου διατηρεί σπίτι και τουριστικές επιχειρήσεις.

Ο ίδιος δηλώνει ότι αν γνώριζε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του, θα είχε προσέλθει από μόνος του εγκαίρως στον εισαγγελέα για να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις και δεν θα ετίθετο θέμα απείθειας, καθώς στην ουσία γι’ αυτό στα ξαφνικά βρέθηκε με χειροπέδες, την Τρίτη, λίγη ώρα μετά το μεσημέρι, αφότου εμφανίζονταν στα τηλεοπτικά κανάλια, να χαιρετά θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Νιάρχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν διέψευσε ούτε ο ίδιος, το ένταλμα εκδόθηκε επειδή από κάποιο λάθος ένα εταιρικό δάνειο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, που έλαβε το 2013, χρεώθηκε από την εφορεία ως προσωπικό εισόδημα και φορολογήθηκε αντιστοίχως.

Για το θέμα αυτό όπως λέει ο ίδιος, έχει γίνει προσφυγή από τον ίδιο, η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια και ήδη έχει καταβάλλει ποσά ύψους 300.000 ευρώ προς το κράτος, κάτι το οποίο προφανώς δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι αρμόδιες δικαστικές αρχές που παρήγγειλαν το ένταλμα σύλληψης του.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο εκδότης μεταφέρθηκε ιδιαιτέρως διακριτικά στα δικαστήρια, όπου παρέμεινε την Τετάρτη από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι περιμένοντας την απόφαση της αρμόδιας ανακρίτριας, η οποία τον άφησε τελικά ελεύθερο χωρίς περιοριστικούς όρους.