BOΛΙΩΤΗΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕ στη ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ… ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ! ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ!!! (ΦΩΤΟ)

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Με αφορμή το άρθρο σας και επειδή έτυχε 8 του μηνός να κάνω ένα ταξίδι αστραπή αυθημερόν στη Βουλγαρία για επαγγελματικούς λόγους και δεδομένης της ακρίβειας που επικρατεί στα καύσιμα, σαν ενεργός πολίτης έκανα ένα “ρεπορτάζ ” και το μοιράζομαι μαζί σας για αφύπνιση και προβληματισμό.

Παρακάτω σας εξηγώ…

Πέρασα στη Βουλγαρία από τα σύνορα Κομοτηνής με προορισμό το Χάσκοβο.

Ενώ βρήκα πρατήριο υγρών καυσίμων luk oil το οποίο είναι Ρωσικών συμφερόντων, επέλεξα να βάλω σε ένα πιό επώνυμο όπως είναι το shell όπως έχουμε και στην Ελλάδα για να κάνω τη σύγκριση, παρόλο που είναι πολύ πιο ακριβό το shell στη  Βουλγαρία σε σχέση με το luk oil.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε ότι τα πρατήριά τους είναι καινούρια και τεράστια.

Επίσης σας παραθέτω και τα διόδια που πλήρωσα.

Όπως θα δείτε και στις φωτό με τιμή λίτρου της 98αρας βενζίνης της shell 03,09 τιμή λίτρου σε λέβα, δηλαδή τα μισά σε ευρώ 1,545.

Γυρνώντας αργά το βράδυ η τιμή σε πρατήριο στο Βόλο σε shell ήταν 2,158.

Όπως θα δείτε στους πίνακες το diesel το απλό το δικό μας είχε  1,838 ενώ  στη Βουλγαρία είχε 3,25 λέβα δηλαδή τα μισά 1,625 ευρώ.

Επιπρόσθετα  σε μας το αέριο είχε 1,138 στο shell και την επόμενη το πρωί που φούλαρα αέριο σε άλλη φίρμα πρατήριου BP στην ίδια τιμή όπως θα δείτε στην απόδειξη που σας παραθέτω πιο κάτω.

Αντίθετα στη Βουλγαρία το αέριο είχε 1,59 λέβα δηλαδή σε ευρώ 0,79 λεπτά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή τι στιγμή παρόλο το γεγονός ότι τα καύσιμα είναι παντού αυξημένα, αυτό που συμφέρει από όλα είναι το αέριο και χωρίς περιορισμούς και καλύτερο για το περιβάλλον.

Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής:

Εφόσον και τα δύο κράτη και όλη η Ευρώπη παίρνει πετρέλαιο από τον ίδιο προμηθευτή, τον Ρώσικο Gazprom και ίσως από εδώ και στο εξής πληρώνουν και με ρούβλια, τι ανάθεμα συμβαίνει και έχουμε αυτές τις αυξομειώσεις.

Λέτε όλα να οφείλονται στον ειδικό φόρο κατανάλωσης και στα καρτέλ….

Όπως και να χει ο μόνος χαμένος είναι η χώρα μας.

Με αυτές τις τιμές και τις διαφορές κανένας επιχειρηματίας δεν θα επενδύσει και καμιά ανάπτυξη δεν θα έρθει.

Σας παραθέτω τη διαφορά με  ένα παράδειγμα.

Έβαλα όπως θα δείτε στη φωτό 32,36 λίτρα με 99,99 λέβα, τα μισά 50€.

Στην Ελλάδα εάν έβαζα 32,36 λίτρα που είχε η 98αρα εκείνη τη μέρα εδώ θα ήθελα 69,83€.

Η διαφορά αν αφαιρέσουμε το ποσό είναι 19,83 για τα ίδια λίτρα, αν είναι δυνατόν, τα συμπεράσματα δικά σας.

Περιττό να σας πω πόσα ξόδεψα από Βόλο μέχρι Κομοτηνή σε διόδια, περίπου στα 70€ πήγαινε – έλα και μετά έχασα το μέτρημα.

Αντίθετα πάλι στη Βουλγαρία παρόλο που εγώ μπήκα για μισή μέρα περίπου αγόρασα τα πιο φθηνά διόδια που ισχύουν για δύο μέρες π.χ.

Δύο μέρες να κάνεις όλο το γύρο της Βουλγαρίας όσες φορές αντέχεις.

Όπως θα δείτε στις φωτό της βιενέτας που τη προμηθεύτηκα από το πρώτο πρατήριο είναι 15 λέβα δηλαδή 7 μισή ευρώ, για δύο μέρες, όρεξη να έχεις για οδήγηση και πολλά  χιλιόμετρα!!!!

ΥΓ: Μη μου πει κανείς για διαφορά μισθών Βουλγαρίας με Ελλάδας, αυτό αφορά τους Βούλγαρος πολίτες, που παρόλο ένας μισθός είναι 600 λέβα δηλαδή 300€ το μήνα ζούνε αξιοπρεπώς γιατί κάποια κοινωνικά αγαθά όπως το νερό και το ρεύμα είναι φθηνά και θεωρούνται από κομμουνιστικων χρόνων ως πολύτιμο και απαραίτητο αγαθό για όλους τους πολίτες, σε αντίθεση με μας που είναι πάγια δαπάνη και είδος πολυτέλειας!!!
Mister :  mproutzinos.