Ρωσία: Στους 771 οι Ουκρανοί μαχητές που παραδόθηκαν από το Azovstal


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022, 11:39

Στους 771 έφτασαν οι ουκρανοί μαχητές που παραδόθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο από τη χαλυβουργία Azovstal στη Μαριούπολη, 80 εκ των οποίων είναι τραυματίες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των ουκρανών μαχητών που έχουν παραδοθεί από τη Δευτέρα ανεβαίνει στους 1.730, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Εκατοντάδες ουκρανοί μαχητές έχουν παραδοθεί βγαίνοντας από το λαβύρινθο των μπούνκερ και των σηράγγων που υπάρχει κάτω από το εργοστάσιο, αν και η Μόσχα και το Κίεβο έχουν δώσει διαφορετικές εκτιμήσεις για τους αριθμούς.

Η Διεθνής επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε την Πέμπτη πως έχει αρχίσει την καταγραφή εκατοντάδων αιχμαλώτων πολέμου από το Azovstal.

Η ΔΕΕΣ αναφέρει σε δήλωσή της πως η επιχείρηση για την παρακολούθηση των μαχητών που εγκαταλείπουν το εργοστάσιο, των τραυματιών περιλαμβανομένων, άρχισε την Τρίτη και συνεχίζεται σήμερα.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, η ΔΕΕΣ καταγράφει πληροφορίες από τα άτομα ώστε να παρακολουθεί αυτούς που έχουν αιχμαλωτιστεί.

Η ΔΕΕΣ προσθέτει πως δεν μεταφέρει αυτή τους αιχμαλώτους στα μέρη στα οποία κρατούνται.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022, 11:40


Zougla.gr