Ο… ΜΠΑΪΝΤΕΝΙΔΗΣ, το ΤΖΟΥΚ- ΜΠΟΞ και τα ΜΑΝΙΚΕΤΟΚΟΥΜΠΑ

Η συνάντηση του πρέσβη με τον Δήμαρχο

Ο Αμερικανός πρεσβευτής βρισκόταν προχθές στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθεί τον Δήμαρχο κ. Ζέρβα.

Λίγο προτού εισέλθει στο γραφείο Δημάρχου για να ξεκινήσουν τις συνομιλίες, ο κ. Ζέρβας έδειξε στον κ. Τσούνη τη γραβάτα του, σχολιάζοντας ότι είναι η ίδια μ’ αυτή που φορούσε ο πρόεδρος Μπάιντεν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, με τον Αμερικανό πρέσβη να τονίζει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει «πραγματική αγάπη για την Ελλάδα», πως είναι ο πρόεδρος «με τη βαθύτερη κατανόηση για την Ελλάδα» και να χαρακτηρίζει «ιστορική επιτυχία» την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη.

Σχολίασε δε με χιούμορ, στα Ελληνικά, πως αν ο Τζο Μπάιντεν βρισκόταν, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη θα τον αποκαλούσαν Μπαϊντενίδη (με αφορμή τα ελληνικά «υποκοριστικά» που και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος έχει χρησιμοποιήσει σε αποστροφή του λόγου του).

Πρώτος «σταθμός» στο γραφείο του κ. Ζέρβα ήταν το φημισμένο πλέον τζουκ-μποξ, με τον κ. Τσούνη να δείχνει ν’ απολαμβάνει την αυθεντική (πρώτη) εκτέλεση του «Αν θυμηθείς τ’ ονειρό μου», που τού έβαλε ν’ ακούσει ο κ. Ζέρβας, την κομψότητα του οποίου εξήρε με ενθουσιασμό στις μετέπειτα κοινές τους δηλώσεις ο κ. Τσούνης.

Ο κ. Ζέρβας χάρισε στον Αμερικανό πρέσβη ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα με τον θυρεό του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το τραγούδι αυτό σε στίχους του Νίκου Γκάτσου (που υπόγραφε τότε με το ψευδώνυμο Βασίλης Καρδής) και με μουσική του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη το είχαν συμπεριλάβει και οι Beatles, όταν στην αρχή της καριέρας τους βρέθηκαν στο στούντιο του BBC του Λονδίνου για να κάνουν ζωντανή ηχογράφηση.