ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ και ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ από τον ΑΔΩΝΙ για την ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, που ΒΛΕΠΟΥΝ τις ΤΣΕΠΕΣ να ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ και τους… ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ να τους ΚΟΒΟΥΝ το ΡΕΥΜΑ

Επίθεση σε όσους δεν θέλουν να γεμίσει η Ελλάδα με ανεμογεννήτριες και αιολικά πάρκα έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι στο μυαλό του… έχει τις εκλογές και ξεκίνησε να δίνει υποσχέσεις ακόμη και για «τζάμπα ρεύμα»!

«Αν βάλουμε παντού αιολικά έργα, μπορούμε να έχουμε τζάμπα ρεύμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος είπε ότι ο λόγος που έχουμε ακριβό ρεύμα στην Ελλάδα είναι γιατί… κάποιοι διαμαρτύρονται όταν η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει ανεμογεννήτριες σε κάποιο δάσος (το οποίο πιθανότατα έχει καεί το προηγούμενο καλοκαίρι).

Να θυμίσουμε ότι πληροφορίες θέλουν τον Κ. Μητσοτάκη να «κρούει» το «καμπανάκι» στον Α. Γεωργιάδη, ο οποίος εδώ και καιρό κάνει δηλώσεις που όπως διαρρέει το Μαξίμου «κάνουν κακό και στον ίδιο, αλλά και στην κυβέρνηση».

Από εκεί και πέρα ο Α. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις αυξήσεις στην ενέργεια και το σχέδιο της κυβέρνησης λέγοντας ότι «εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν».

Ωστόσο αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση η Ελλάδα θα πράξει μόνη της.

Όπως είπε, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι αυτό που συμβαίνει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής δε μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής είχε δημιουργηθεί υπό φυσιολογικές καταστάσεις και όχι για κατάσταση πολέμου.

«Αν δεν είχαμε τον πόλεμο θα πήγαινε συνέχεια προς τα κάτω» και οι καταναλωτές θα έβλεπαν συνέχεια φθηνότερο ρεύμα, ανέφερε.

Στο μεταξύ οι λογαριασμοί ρεύματος συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Η ιστορία από τις Σέρρες, είναι ενδεικτική της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί…

Όλο και περισσότεροι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με την απειλή της διακοπής του ρεύματος καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς.

Ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ στις Σέρρες, Δημήτρης Πολυμέρης, αναφέρει πως ο ΔΕΔΔΗΕ είναι ο τεχνικός διαχειριστής του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και δεν γνωρίζει τις οφειλές που μπορεί να έχουν οι καταναλωτές στους παρόχους τους.

Οι καταναλωτές που προσπαθούν να βρουν μια λύση με τους παρόχους τους προκειμένου να γίνει η επανασύνδεση του ρεύματος, μιλούν για λογαριασμούς υπερβολικά μεγάλους που είναι πολύ δύσκολο να πληρωθούν.