ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΩΡΟΘΕΑΣ ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ: ΜΕ ΠΙΣΤΗ και ΑΓΑΠΗ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ στους ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ μας, με ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

«Μετά από δύο χρόνια πανδημίας η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης στέλνει ένα μήνυμα αγάπης και ελπίδας για τη ζωή, που ανασταίνεται παρά τις όποιες αντιξοότητες.

Προερχόμενοι από μία πρωτόγνωρη περίοδο δοκιμασίας διακρίνουμε μία αχτίδα φωτός ευελπιστώντας για την επιστροφή μας στην κανονικότητα. 

Από τη δοκιμασία αυτή βγήκαμε πιο δυνατοί και αισιόδοξοι, ενώ εκτιμήσαμε αξίες που στο πέρασμα των χρόνων είχαν υποτιμηθεί.

Η πανδημία μας αποκάλυψε ότι η ζωή βρίσκεται στα απλά και καθημερινά, τα οποία θεωρούσαμε δεδομένα.

Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε όλους τους συνανθρώπους μας που δεν μπορούμε να τους έχουμε κοντά μας για να γιορτάσουμε.

Με πίστη και αγάπη οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται, επιδεικνύοντας ανθρωπιά, αμέριστη αλληλεγγύη και υποστήριξη.

Παρά την αβεβαιότητα και τις ανησυχίες που εξακολουθούν να μας ταλανίζουν είναι μια ευκαιρία να αναδειχθούν αξίες όπως η αγάπη, η αλληλεγγύη και η αυτοθυσία για το συνάνθρωπο, αξίες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το μήνυμα της Ανάστασης κι έχουμε ανάγκη σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, ως κοινωνία.

Η Ανάσταση συμβολίζει τη νίκη του Φωτός επί του σκότους, της ζωής επί του θανάτου και της αγάπης επί του μίσους.

Εύχομαι το Άγιο Φως της Ανάστασης να μας φέρει προπαντός ειρήνη, που είναι επίκαιρη όσο ποτέ μετά από πολλά χρόνια, ειδικά σε μία δοκιμαζόμενη περιοχή της Ευρώπης, πρόοδο και ευημερία για τον τόπο μας και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο.»