ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΓΗΚΑΝ στους ΔΡΟΜΟΥΣ της ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ «για τις ΑΥΞΗΣΕΙΣ στις ΤΙΜΕΣ των ΚΑΥΣΙΜΩΝ » και για το ΜΕΛΛΟΝ της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, 400.000 και, σύμφωνα με την κυβέρνηση, 150.000 άτομα συμμετείχαν στην διαδήλωση, η οποία οργανώθηκε  από τους σημαντικότερους συνεταιρισμούς τροφίμων, επαγγελματικές οργανώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων.

Με περισσότερα από 1.500 λεωφορεία, διαδηλωτές από όλη την Ισπανία πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη, κυματίζοντας σημαίες και υψώνοντας πανό.

Κάποιοι έφεραν και τα ζώα τους, κυνηγετικά σκυλιά, άλογα και κοκόρια.

Εκατοντάδες τρακτέρ πέρασαν από τις μεγαλύτερες λεωφόρους της ισπανικής πρωτεύουσας.

Η αργή διαδικασία κράτησε τρεις ώρες από το Υπουργείο Γεωργίας έως το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σε ένα κομβόι  πέντε χιλιομέτρων περίπου.

σπαιν-2

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την κατάρτιση ενός σχεδίου άμεσης δράσης για να καταστεί ο κλάδος κερδοφόρος και ζήτησαν παρέμβαση ενάντια στις χαμηλές τιμές της αγοράς που είναι κάτω του κόστους.

Τόνισαν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επιδεινώσει την κατάσταση, καθώς πέραν της αύξησης των τιμών των καυσίμων, υπάρχει έλλειψη ζωοτροφών που εισάγονται από την εμπόλεμη περιοχή.

Οι διαδηλωτές σημείωσαν:

Οτι όλο  και λιγότεροι νέοι κερδίζουν τα προς το ζην  στον αγροτικό  τομέα, θέτοντας ορισμένες περιοχές σε κίνδυνο ερήμωσης του πληθυσμού.

Σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, λιγότερο από το 4% τοις εκατό του πληθυσμού στα 47,3 εκατομμύρια των χωρών της Νότιας Ευρώπης εργάζεται στον πρωτογενή τομέα και οι περισσότεροι από αυτούς είναι ηλικιωμένοι.