ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΛΙΑΡΗΣ – ΚΡΗΤΙΚΟΣ ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Αποστρατεύτηκε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λιμενικού  Σώματος από το Τρίκερι Θεόδωρος Κλιάρης.

Στη συνεδρίαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α, κρίθηκε ως «ευδοκίμως τερματίσαντας τη σταδιοδρομία του» και του απονεμήθηκε ο βαθμός του Ναυάρχου εν αποστρατεία με τη διατήρηση επί τιμή του τίτλου του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος.

Ο Αγιονικολιώτης Αντιναύαρχος, Γιώργος Αλεξανδράκης, αναλαμβάνει αρχηγός στο Λιμενικό Σώμα, μετά και τις κρίσεις του ΚΥΣΕΑ.

Ο κ. Αλεξανδράκης έχει διατελέσει διοικητής της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού, στα Χανιά, υπήρξε επικεφαλής στο Λιμεναρχείο Σητείας και υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ενώ στη συνέχεια διατέλεσε Περιφερειακός διοικητής του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη και μάλιστα επί θητείας του χειρίστηκε τρανταχτές υποθέσεις όπως αυτές με τα πλοία που μετέφεραν κρυμμένα σε κοντέινερ τόνους ναρκωτικών αλλά και εκρηκτικά.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1965 και μεγάλωσε στη Σητεία και τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού (Φροντιστής) στο Ρέθυμνο, ενώ είχε αποφοιτήσει πρώτος από την αντίστοιχη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών το έτος 1990.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Εισήλθε στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. το 1992 και αποφοίτησε το 1994 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Έχει υπηρετήσει στις Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Ηρακλείου, Χανίων, Σητείας και Νάξου καθώς και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης.

Διετέλεσε Διευθυντής της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, είχε ορισθεί και αναπληρωματικό μέλος στην Α΄ Μονάδα Διερεύνησης Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Έχει υπηρετήσει ως Διοικητής στην 7η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ως Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου κ. Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τον Ιούνιο του 2020 προήχθη στο βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. και του ανατέθηκαν καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Τον Μάρτιο 2021 προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. ως Νεότερος Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Έχει παρακολουθήσει σειρά μετεκπαιδεύσεων και σεμιναρίων ενώ του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό και τη θέση του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις, καθώς και το Ναυτικό Μετάλλιο Β΄ Τάξεως για την συμβολή του στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και συγκεκριμένα για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Το έτος 2019, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, βραβεύτηκε από την Λέσχη Λιμενικού Σώματος για τον επιτυχή συντονισμό ευρύτατης κλίμακας επιχειρήσεων εντοπισμού και κατάσχεσης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, ως Διοικητής της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.

Είναι πατέρας τριών αγοριών (ένα εκ των οποίων υπηρετεί ως Αξιωματικός Ιπτάμενος της Π.Α.) και μιας κόρης.