ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΗΜΝΙΟΣ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ στον ΔΗΜΑΡΧΟ για ΠΡΟΣΒΟΛΗ και ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΗ της ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΕΛΙΟΥ ΛΗΜΝΙΟΥ

Στις 2 Απριλίου 2020 ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σε συνέντευξη που έδωσε στο ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, τελείως αναίτια εξαπέλυσε λεκτική επίθεση σε βάρος μου, με εξυβριστικές και προσβλητικές αναφορές.

Ο κ. Μπέος επανέλαβε τις σε βάρος μου καταφρονητικές δηλώσεις σε συνέντευξη Τύπου στις 18 Μαΐου 2020. Αυτή ήταν η πολλοστή φορά που έγινα αποδέκτης τέτοιων ανήθικών επιθέσεων από την πλευρά του Δημαρχείου.

Είναι προφανές ότι τα όσα αναφέρω και δημοσιοποιώ κατά καιρούς αναφορικά με τις παραλείψεις των αρμοδίων στα θέματα του περιβάλλοντος, φέρνουν σε δύσκολη θέση τους έχοντες την εξουσία.

Σε αυτούς τους ανθρώπους είναι αδιανόητο ότι κάποιοι άνθρωποι, όπως εγώ, θυσιάζουμε άπειρο προσωπικό χρόνο για να διαβάζουμε, ενημερωνόμαστε, ερευνούμε και αναδεικνύουμε τα θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε αυτούς τους ανθρώπους είναι αδιανόητο ότι κάποιοι πολίτες μπορούν να διαφωνούν με τις πράξεις τους και τις ενέργειες τους.

Ωστόσο προσωπικά για εμένα ήταν θέμα τιμής και αξιοπρέπειας να προσφύγω στην ελληνική δικαιοσύνη.

Για το λόγο αυτό άσκησα αγωγή σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου για τις δηλώσεις του στις δυο αναφερόμενες συνεντεύξεις.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου με την με αρ. 3/2022 απόφαση του έκανε δεκτή εν μέρει την αγωγή μου, απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς του Αχ. Μπέου.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι ο Δήμαρχος Βόλου κινήθηκε με πρόθεση να με προσβάλλει, να αμφισβητήσει την ηθική και κοινωνική μου αξία, να καταφρονήσει την περιβαλλοντική μου δράση.

Το Δικαστήριο καταδίκασε επίσης τον Αχ. Μπέο να μου καταβάλλει το ποσό των 2.000€ με το νόμιμο τόκο.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μια ελάχιστη ηθική δικαίωση και αντίστοιχα έναν κόλαφο για έναν άνθρωπο που είναι Δήμαρχος μιας πόλης όπως ο Βόλος.