ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΕΛΠΙΔΑ»: ΠΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΣ και ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΣΕ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ το ΚΥΜΑ ΧΙΟΝΙΑ

Απότομα, έως και 11 βαθμούς, θα πέσει το θερμόμετρο το Σαββατοκύριακο – Στα λευκά θα «ντυθούν» το Σάββατο και πολλές περιοχές της Αττικής – Το δεύτερο κύμα ψυχρής εισβολής θα επηρεάσει την Ελλάδα από τη Δευτέρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Τα «δόντια» της δείχνει η κακοκαιρία «Ελπίδα» με τις πολικές θερμοκρασίες να αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού.

Στο χιόνι αναμένεται να «βυθίσει» το μεγαλύτερο μέρος της χώρας το νέο κύμα έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ οι χιονοπτώσεις πιθανόν να φτάσουν μέχρι και τα νησιά του Αιγαίου.

Η εισβολή του αεροχείμαρρου και το πολικό ψύχος χωρίζονται σε δύο κύματα.

Η πρώτη ψυχρή εισβολή θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, ενώ θα ενταθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο με «τσουχτερό» κρύο και χιόνια.

Ειδικότερα, από την Παρασκευή το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Απότομα, έως και 11 βαθμούς, θα πέσει το θερμόμετρο το Σαββατοκύριακο, ενώ στα λευκά θα «ντυθούν» το Σάββατο και πολλές περιοχές της Αττικής.

Ενα δεύτερο κύμα, με βορειοανατολικό ρεύμα θα φέρει αέριες μάζες από τη Ρωσία και θα επηρεάσει την Ελλάδα από τη Δευτέρα το απόγευμα μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη με εντονότερο ψύχος και χιόνια.
Ο Σάκης Αρναούτογλου, σε τελευταία ανάρτησή του στο Facebook γράφει τα εξής:

Τι φέρνει ο αεροχείμαρρος

Από το φαινόμενο του αεροχειμάρρου πολλές ψυχρές αέριες μάζες θα κινηθούν την Παρασκευή από περιοχές του βόρειου Ατλαντικού προς την κεντρική ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια και από την Παρασκευή το βράδυ και Σάββατο πρωί θα γίνουν αισθητές και στην χώρα μας από τα βόρεια.

Από την κακοκαιρία θα προκληθεί χιονόπτωση στη βορειοδυτική Ελλάδα αρχικά και αργότερα και σε χαμηλά υψόμετρα, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην Αττική, με νιφάδες στα βόρεια προάστια.

Την Κυριακή πιθανότατα να υπάρξει παύση των φαινομένων, κάποιες χιονοπτώσεις και βροχές μόνο στο Αιγαίο και πιθανώς στην Κρήτη.

Από τη Δευτέρα θα ενταθούν και πάλι τα καιρικά φαινόμενα, με χιόνια σε περιοχές στις οποίες περιλαμβάνεται και η Αττική.