Βόλος: Λήστεψαν δομή φιλοξενίας στην οποία διέμενανΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022, 09:22

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα Πέμπτη τρεις ανήλικοι, οι οποίοι φέρεται πως λήστεψαν τη δομή φιλοξενείας στην οποία διέμεναν.

Συγκεκριμένα, οι τρεις δράστες, ηλικίας 18 (ενηλικιώνεται τους επόμενους μήνες), 17 και 16 χρονών συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης (18/1), καθώς είχαν ληστέψει από τη δομή φιλοξενείας «Κιβωτός του Κόσμου» στο Διμήνι Μαγνησίας, δύο χρηματοκιβώτια και δύο κουμπαράδες, με λεία αρκετών χιλιάδων ευρώ, παραβιάζοντας ένα παράθυρο γραφείου.

Παρόλα αυτά οι τρεις ανήλικοι δεν αποκαλύπτουν στις αρχές που έκρυψαν τα χρήματα και τα κοσμήματα, με αποτέλεσμα οι έρευνες να συνεχίζονται.

Χρήματα, χρυσαφικά και δωροεπιταγές

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθησαν, την Τρίτη το απόγευμα στον Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, τρεις ανήλικοι ηλικίας 18, 17 και 16 χρονών, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της κλοπής.

Τη Δευτέρα 17-01-2022, τις πρώτες πρωινές ώρες, οι δράστες παραβίασαν παράθυρο γραφείου του εθελοντικού οργανισμού «Κιβωτός του Κόσμου», όπου φιλοξενούνταν και αφαίρεσαν από το εσωτερικό:

Ένα μη πακτωμένο χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό από 20.000 έως 30.000 €, δύο χρυσούς σταυρούς με τις αλυσίδες τους και δωροεπιταγές καταστημάτων (οι δωροεπιταγές ήταν αξίας 17.000 € από τις οποίες οι 15.000 δύο μάρκετ και οι 2.000 € από καταστήματα ρούχων και τεχνολογίας), ένα πλαστικό χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 400 €, δύο κουμπαράδες, που περιείχαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 150 €, καθώς και το χρηματικό ποσό των 100 € από κερματοδέκτη.

Βρέθηκαν μόνο οι δωροεπιταγές και δύο κατσαβίδια

Σε κοντινή απόσταση από την εγκατάσταση της «Κιβωτού» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματοκιβώτια και οι κουμπαράδες χωρίς τα χρηματικά ποσά και τα τιμαλφή, οι δωροεπιταγές οι οποίες αποδόθηκαν σε υπεύθυνη της δομής, καθώς και δύο κατσαβίδια.

Οι ανήλικοι δράστες της κλοπής είναι 18, 17 και 16 χρονών, ο πρώτος και ο δεύτερος είναι Πομάκοι της Θράκης και ο τρίτος κατάγεται από την περιοχή της Δράμας, ενώ και οι τρεις φιλοξενούνταν στη δομή.

Οι νεαροί οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα υπηρεσίας που τους άσκησε δίωξη για κακουργηματική κλοπή και τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν. Οι νεαροί ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα Πέμπτη και μέχρι τότε κρατούνται.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, εγκέφαλος φαίνεται να είναι ο 18χρονος, που σε λίγους μήνες ενηλικιώνεται και πρόκειται να φύγει από τη δομή, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι οι δράστες συνεννοήθηκαν να μην αποκαλύψουν, τόσο στην Αστυνομία, όσο και στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης το σημείο που έκρυψαν τα χρήματα.

Πηγή: magnisianews.gr


Zougla.gr