ΒΟΛΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: «ΝΟΣΗΣΑ ΚΙ ΕΜΕΙΝΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ σε ΜΕΘ, ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑ 2,5 ΜΗΝΕΣ για ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» ΛΕΕΙ ο ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Πώς περιγράφει την περιπέτεια που έζησε με τον κορωνοϊό ένας πνευμονολόγος στο νοσοκομείο του Βόλου – «Οι άνθρωποι που μπαίνουν σε εντατικές και διασωληνόνονται, σε ποσοστό 70% δεν τα καταφέρνουν, ενώ το υπόλοιπο 30% θέλει 6 με 12 μήνες για να γίνουν ξανά λειτουργικοί στη ζωή τους»

Ο πνευμονολόγος στο νοσοκομείο του Βόλου Κώστας Χρήστου μίλησε για την περιπέτεια που είχε με τον κορωνοϊό καθώς κόντεψε να πεθάνει, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στο Βόλο με την πανδημία.

«Πέρσι τον Νοέμβριο κόλλησα σε επίσκεψη σε σπίτι για ένα ύποπτο κρούσμα, παρά το γεγονός πως φορούσα διπλή μάσκα. Έμεινα στο σπίτι για λίγες μέρες, πήρα φάρμακα που δεν απέδωσαν και πήγα στο νοσοκομείο. Εκεί νοσηλεύτηκα 11 μέρες σε απλό θάλαμο και μετά σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Χειροτέρεψα μέρα με τη μέρα και μετά διασωληνώθηκα. Έμεινα ένα μήνα στη ΜΕΘ και μετά πήγα σε κέντρο αποκατάστασης για 2,5 μήνες, όπου ανάρρωσα σιγά σιγά. Να μην το περάσει κανείς. Μου έχουν μείνει μικρά κουσούρια στους πνεύμονες. Είμαι τυχερός. Οι άνθρωποι που μπαίνουν σε εντατικές και διασωληνόνονται, σε ποσοστό 70% δεν τα καταφέρνουν, ενώ το υπόλοιπο 30% θέλει 6 με 12 μήνες για να γίνουν ξανά λειτουργικοί στη ζωή τους» ανέφερε σχετικά ο πνευμονολόγος.