ΤΟ ΧΩΡΙΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» της ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΠΟΥ τα ΚΤΙΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΛΙΣΗ από τον ΠΥΡΓΟ της ΠΙΖΑΣ – (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι εξερευνητές Bob Thissen και Frederik Sempels επισκέφτηκαν το χωριό «φάντασμα» της Ελλάδας, το Ροπωτό στα Τρίκαλα και προειδοποιούν:

«Αυτό που βλέπετε δεν είναι ψευδαίσθηση». Πράγματι… γέρνουν, πράγματα υπάρχει κλίση στα κτίρια και δεν είναι κάποιο εφέ ή κάποιο παιχνίδι της κάμερας.

Οι Thissen και Sempels επισκέπτονται μια εκκλησία στο ελληνικό χωριό, η οποία έχει κλίση κατά 17μοίρες.

Για να καταλάβετε ο διάσημος πύργος της Πίζας στην Ιταλία, με τον οποίο «παίζουν» πολλοί στις φωτογραφίες τους κάνοντας ότι τον στηρίζουν ή τον σπρώχνουν για να έρθει στα ίσα του, έχει κλίση 3.97 μοίρες.

Το χωριό των Τρικάλων, που είναι χτισμένο στις πλαγιές της Καραβούλας (1862 μ.) και σε υψόμετρο 750 μ., έχει πλέον ερημώσει, καθώς το 2012 εγκαταλείφθηκε λόγω της καθίζησης, για την οποία οφείλεται η κλίση στα κτίρια.
Αρκετά σπίτια καταστράφηκαν, κάποια κόπηκαν στη μέση, αλλά όσα έμειναν όρθια κύλησαν χωρίς να καταστραφούν και στέκονται ακόμη και σήμερα γερμένα στην πλαγιά.

Το γεωλογικό φαινόμενο της καθίζησης στο Ροπωτό ξεκίνησε πριν από περίπου 60 χρόνια και μέχρι σήμερα βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη.

Κάποτε ζούσαν 300 οικογένειες, αλλά πλέον έχουν μείνει λιγοστοί, που προσπαθούν να ζήσουν με όσες το δυνατόν καλύτερες συνθήκες.