Τα «κουρασμένα παλληκάρια» της Χαριλάου Τρικούπη


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, 11:27

ΠΚ

Δεν ξέρω ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις. Εκείνοι που συμμετείχαν ή εκείνος που δεν παραβρέθηκε. Το επίπεδο της κουβέντας ήταν δυστυχώς το αναμενόμενο. Έχει διαπιστωθεί πώς σε όλους τους πολιτικούς χώρους υπάρχει έλλειμμα πραγματικού «πολιτικού μεγέθους». Με λίγα λόγια ψάχνουμε με το κιάλι για να εντοπίσουμε έναν αξιόλογο ή μία αξιόλογη πολιτικό.

Η συζήτηση λοιπόν θύμιζε συνεδρίαση Δεκαπενταμελούς αλλά με συμμετέχοντες σε προχωρημένη ηλικία. Ακόμη και ο νεώτερος της παρέας πρότεινε θέσεις και επιχειρήματα που αντιστοιχούσαν περισσότερο σε ανησυχίες που έχουν κάποια  «κουρασμένα παλληκάρια» σε συνοικιακό καφενείο όπου όλοι οι πελάτες έχουν λευκόγκριζες  κεφαλές.

Είναι προφανές πώς η πορεία της Κεντροαριστεράς στην ανηφόρα τη μεγάλη δεν έχει και όπως φαίνεται δεν θα έχει, τελειωμό. Μοιάζει με κατάρα αυτή η Σισύφεια πορεία. Το Debate από μόνον του δεν λειτούργησε βέβαια  ως πειστικός κράχτης που θα έπειθε τους πολίτες να προστρέξουν μαζικά στις εσωκομματικές εκλογές. Εκτός εάν η εμφανής «δυστοκία» της ομάδας των 5 λειτουργεί ως μηχανισμός αφύπνισης προς εκείνους τους πολίτες που θέλουν και μπορούν να είναι ενεργοί στον χώρο της ελληνικής Κεντροαριστεράς.

Κάποιος κακεντρεχής θα πρόσθετε εν κατακλείδι πώς αυτός που τα πήγε καλύτερα στην τηλεοπτική αναμέτρηση των 5 ήταν ο έκτος ο οποίος ήταν και απών. Εκείνος δηλαδή που δεν εκτέθηκε. Μόνον που με αυτόν τον τρόπο δεν γίνεται δουλειά. Ούτε και ασκείται πολιτική.

Είμαι σίγουρος πώς δύο τουλάχιστον πολιτικοί έτριβαν με φανερή ικανοποίηση τα χέρια τους μετά την λήξη του Debate. Ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, 11:27


Zougla.gr