ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΕΟΣ: ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ του ΑΡΕΩΣ το ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ – ΤΕΛΟΣ οι ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ, ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ για ΟΛΟΥΣ

Μετά και τη δικαίωση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου, κ. Αχιλλέα Μπέου και από το Πρωτοδικείο Βόλου και την επιστροφή του οικοπέδου της οδού Παρασκευοπούλου, για το οποίο έχουμε δεσμευτεί ότι αν κριθεί κατάλληλο από το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης, θα παραχωρηθεί για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου, πλέον καμία δικαιολογία υφίσταται για οιονδήποτε εμπλεκόμενο φορέα προκειμένου να μην τεθεί ενώπιον των ευθυνών του.

Στο μεταξύ διάστημα της δικαστικής επίλυσης του ιδιοκτησιακού της έκτασης στην Παρασκευοπούλου, η Δημοτική μας Αρχή και ο Δήμαρχος, κ. Αχ. Μπέος ανέλαβαν, πέραν των αρμοδιοτήτων τους, αλλά κινούμενοι από αίσθημα ευθύνης έναντι της πόλης και των πολιτών, την επιπλέον πρωτοβουλία αναζήτησης νέου χώρου, που τελικά βρέθηκε στην περιοχή του Πεδίου Αρεως (οδός Υδρας).

Μάλιστα με δικές μας, και πάλι, ενέργειες απεμπλάκη από χρονοβόρες και δυσεπίλυτες γραφειοκρατικές διαδικασίες και διευθετείται εντός των ημερών, οπότε και αντιλαμβάνεται κανείς, δεδομένης και της ένταξης του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ότι η οριστική λύση του θέματος είναι θέμα ημερών

Κατόπιν όλων αυτών δεν απομένει σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, που συνδέονται ζωτικά με τη λειτουργία του νέου Μεγάρου, όπως δικαστικοί λειτουργοί, Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου και Δικαστικοί Υπάλληλοι, παρά να εκφράσουν στην κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο τις προτάσεις και τις απόψεις τους για τον ποιον από τους δύο χώρους κρίνουν ως καταλληλότερο.

Ιδιαίτερα ο Δικηγορικός Σύλλογος , και συγκεκριμένα η συνδικαλιστική του ηγεσία, που δυστυχώς μέχρι τώρα δεν λειτούργησε εποικοδομητικά, ανεξαρτήτως της νέας διοίκησης που θα αναδειχθεί από τις αρχαιρεσίες του, οφείλει να εγκαταλείψει την αρνητική του στάση και να τοποθετηθεί επί ενός αιτήματος που στηρίζει η συντριπτική πλειονότητα της τοπικής μας κοινωνίας και απαιτεί η εύρυθμη λειτουργία της πόλης, δηλαδή της μετεγκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου.

Περιθώρια πλέον για υπεκφυγές, μικροπολιτικά συμφέροντα και απόπειρες, μέσω της κωλυσιεργίας, υπεράσπισης άλλων, προσωπικών και ιδιοτελών, συμφερόντων δεν γίνονται ανεκτές.

Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους. Βόλος αλλάζει σελίδα, αναπτύσσεται και εκσυγχρονίζεται σε όλα τα επίπεδα και συνεπώς, η κατασκευή νέου, σύγχρονου και λειτουργικού Δικαστικού Μεγάρου, που είναι εκ των ων ουκ άνευ, θα πραγματοποιηθεί είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Είναι απαίτηση της πόλης και της κοινωνίας.