Συνεχίζεται η δίκη για τον «ψευτογιατρό»


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, 10:41

Στο δικαστήριο μετήχθη ο 48χρονος «ψευτογιατρός» ο οποίος νοσηλευόταν μέχρι την Κυριακή στον «Ευαγγελισμό» με κορωνοϊό, κι αντί να μείνει σε πενθήμερη καραντίνα, διατάχθηκε να προσαχθεί στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπου συνεχίζεται η δίκη του για τις 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις και ούτε καν είχε εξουσιοδοτήσει τους συνηγόρους του να τον εκπροσωπήσουν, με αποτέλεσμα η δίκη να προχωρά με «ωσεί παρόντα» τον «ψευτογιατρό», σήμερα, προσήχθη στο δικαστήριο αν και θα έπρεπε να μείνει σε καραντίνα.

Ο 48χρονος «ψευτογιατρός» έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός στις 28 Νοεμβρίου και μεταφέρθηκε πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού όπου θα έπρεπε να τεθεί σε πενθήμερη καραντίνα. Για ανεξήγητους λόγους σήμερα διατάχθηκε η μεταγωγική του στο δικαστήριο.

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος έχει υποβληθεί σε μοριακό τεστ;

Δικηγόρος υπεράσπισης: Έχει διαταχθεί πενθήμερη καραντίνα για επιδημιολογικούς λόγους από τον Ευαγγελισμό. Έλαβε εξιτήριο στις 28 Νοεμβρίου.

Ακροατήριο: Και γιατί είναι εδώ;

Εισαγγελέας: Άρα παραβιάζεται η καραντίνα

Συνήγορος Υπεράσπισης: Να σας δείξω το έγγραφο.

Εισαγγελέας: Να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αυτό σας το είπαν από νοσοκομείο;

Πρόεδρος: Ο Κορυδαλλός διέταξε τη μεταγωγή.

Εισαγγελέας: Από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος νομιμοποίησε τους δικηγόρος τους, να αποχωρήσει από το δικαστήριο δημιουργείται ζήτημα ασφάλειας και υγείας. Θα ζητήσω να διερευνηθεί για ποιο λόγο ήρθε εδώ ενώ έπρεπε να τηρηθεί η καραντίνα.

Δικηγόρος Υπεράσπισης: Επιθυμία του κατηγορουμένου είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία

Δεύτερη Δικηγόρος Υπεράσπισης:  Να γίνει σεβαστό το δικαίωμα του κατηγορουμένου, να διακόψουμε για Παρασκευή.

Πρόεδρος: Να αποχωρήσει ο κατηγορούμενος να γίνει επικοινωνία με Κορυδαλλό.

Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων χωρίς την παρουσία του ψευτογιατρού καθώς διατάχθηκε η αποχώρηση του από τη δικαστική αίθουσα, οποίος πλέον εκπροσωπείται από τους δικηγόρους του στο ακροατήριο.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, 10:41


Zougla.gr