“Πρέπει να πείσουμε ότι πραγματικά έχουμε επιστρέψει στις αρχές και στις αξίες του ΠΑΣΟΚ”


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021, 18:58

«Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να αποδείξουμε και να πείσουμε ότι το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ζωντανό κόμμα μέσα στο οποίο γίνονται πολλές και δυνατές προσπάθειες για την προοπτική του για το αύριο του», δήλωσε, από το Ρέθυμνο, ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ για τη θέση του προέδρου, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος συναντήθηκε με φίλους και ψηφοφόρους του κινήματος και επικοινώνησε μαζί τους τις θέσεις του για το Κίνημα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τόνισε την ανάγκη να πείσουν με τις προτάσεις τους όλοι οι υποψήφιοι πως το ζητούμενο είναι το καλό και η ενότητα του κόμματος: «Κάνουμε μία δυνατή προσπάθεια για το κόμμα και την προοπτική του μέσω της προεκλογικής μας εκστρατείας στην οποία παρουσιάζουμε τις σκέψεις και τους στόχους που έχουμε για το μέλλον της παράταξης. Οι διαδικασίες προχωράνε καλά, η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά έχει δημιουργήσει ένα κλίμα το οποίο οφείλουμε να σεβαστούμε, κλίμα ενότητας. Έχουμε την υποχρέωση όλοι μας, να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας τους λόγους που έχει επιλέξει ο κάθε ένας να είναι υποψήφιος αλλά επίσης και τι προτίθεται να αλλάξει στην περίπτωση που αναλάβει την ηγεσία του κόμματος». Όπως επισήμανε σε προσωπικό επίπεδο, «…κάνω λόγο στις συναντήσεις μου και την περιοδεία μου για τις επόμενες ημέρες, για το πώς πρέπει να σταθούμε απέναντι στους ψηφοφόρους μας, ποιο είναι το άνοιγμα το οποίο πρέπει να κάνουμε σε όλη την κοινωνία το οποίο το οφείλουμε, καθώς και για το διευρυμένο συνέδριο θέσεων το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να πραγματοποιηθεί». Σύμφωνα με τον Παύλο Γερουλάνο υπάρχει η ανάγκη «να πάρουμε τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ και να τις κάνουμε θέσεις και προτάσεις για το σήμερα. Πρέπει να επανασυνδεθούν όλοι στις αρχές του ΠΑΣΟΚ, να τις μεταφράσουμε σε θέσεις και προτάσεις που αφορούν στην κοινωνία, στο σήμερα, με μία όμως ουσιαστική διαφορά. Θεωρώ πως η χώρα χρειάζεται ανακατανομή του πλούτου, την οποία την προηγούμενη φορά κάναμε κρατώντας όμως την εξουσία στα χέρια των λίγων. Αν θέλουμε να κάνουμε πραγματική ανακατανομή του πλούτου, έτσι ώστε να πάει στις τοπικές κοινωνίες και να μείνει εκεί, πρέπει να γίνει μία ριζική αποσυγκέντρωση της εξουσίας. Δηλαδή να περάσουμε την πραγματική εξουσία, τη δυνατότητα και ευελιξία, σε θεσμούς όπως είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, οι συνεταιρισμοί, τα τοπικά πανεπιστήμια. Έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Με μία αποσυγκέντρωση της εξουσίας θα πετύχουμε τους ρυθμούς της παραγωγικής βάσης που χρειάζεται η χώρα αλλά και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Αν δε συμβεί αυτό θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε πάρα πολλά λεφτά σε μία συγκεκριμένη παραγωγική βάση που συρρικνώνεται. Μόνο 15% των επιχειρήσεων που πήραν ΕΣΠΑ την τελευταία φορά δικαιούνται σήμερα και αυτό, όπως καταλαβαίνουμε όλοι, θα μας οδηγήσει σε μία νέα πτώχευση, την οποία όμως αυτή τη φορά θα την πληρώσουν μόνο τα μεσαία και χαμηλά στρώματα. Τα υψηλότερα στρώματα έχουν μάθει να διαχειρίζονται και να αποθηκεύουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό», εξήγησε ο κ. Γερουλάνος, λέγοντας επίσης πως δεν πρέπει να συνεχιστεί η τακτική του να: «…επενδύουμε σε ανθρώπους που δεν έχουν να χάσουν τίποτα στην Ελλάδα αλλά πρέπει να επενδύσουμε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες για κάθε τους επένδυση υπάρχει το δεδομένο ότι τα αποτελέσματα των επενδύσεων τους θα αυγατίσουν και θα μείνουν στη χώρα».

Μίλησε επίσης για την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική αλλά και στο ΚΙΝΑΛ, η οποία έχει χαθεί, όπως ανέφερε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η εμπιστοσύνη έχει απολύτως χαθεί και για το λόγο αυτό δύο εκατομμύρια ψηφοφόροι, εκ των οποίων η πλειονότητα είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, δεν πηγαίνουν καν να ψηφίσουν. Αυτοί είναι οι άνθρωποι, οι ψηφοφόροι στους οποίους πρέπει να αποταθούμε και τους οποίους πρέπει να πείσουμε ότι πραγματικά έχουμε επιστρέψει στις αρχές και στις αξίες του ΠΑΣΟΚ. Μέσα από το πρόγραμμα το οποίο εμείς πρεσβεύουμε πιστεύω ότι αυτό είναι που θα μας δώσει και πάλι την πλειοψηφία ως κόμμα».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021, 18:58


Zougla.gr