Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΕΙ τον ΠΛΕΥΡΗ στη ΒΟΥΛΗ για το ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σα να μην πέρασε μία μέρα από ένα χρόνο πριν, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος καταθέτει ξανά Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας άμεσες απαντήσεις για το αν επιτέλους θα ενισχυθεί το Νοσοκομείο Βόλου με το απαραίτητο προσωπικό για την αποτελεσματική διαχείριση όλων των περιστατικών και νοσηλευομένων Covid αλλά και όλων των υπόλοιπων ασθενών.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, τα τελευταία 24ωρα το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου βρίσκεται στο «κόκκινο» σε ότι αφορά στην νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό. «Τις τελευταίες μέρες η Μαγνησία καταγράφει καθημερινά τριψήφιο αριθμών νέων κρουσμάτων Covid, από τις 06/11/2021 έως τις 08/11/2021 έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου συνολικά 7 ασθενείς, ενώ ταυτόχρονα καταγράφεται ανησυχητική διασπορά κορωνοϊού σε νοσηλευόμενους non covid ασθενείς», ανέφερε ο Βουλευτής, τονίζοντας ότι στην αυξημένη αυτή κρισιμότητα αναφορικά με την πανδημία, το Νοσοκομείο βρίσκεται και πάλι χωρίς  επαρκή στελέχωση.

Παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σημείωσε ότι στη Β’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου που έχει αναλάβει και τη διαχείριση των Κλινικών Covid θα έπρεπε να υπηρετούν σύμφωνα με το Οργανόγραμμα 7 μόνιμοι ιατροί. Σήμερα, υπηρετούν μόλις 5, με τη μία εξ αυτών να λείπει λόγω άδειας τοκετού. Στην Α’ Παθολογική Κλινική  θα έπρεπε να υπηρετούν 7 μόνιμοι ιατροί. Και πάλι υπηρετούν μόνο 5 με τον έναν εξ αυτών να λείπει με άδεια ανατροφής τέκνου.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) που εφημερεύει σε καθημερινή βάση και διαχειρίζεται περιστατικά Covid, από τους 10 μόνιμους ιατρούς που προβλέπονται, καλυμμένες είναι μόνο 4 θέσεις και από αυτές οι 2 αφορούν ειδικότητες χειρουργικού τομέα, που δεν είναι επιφορτισμένες με τη διαχείριση Covid ασθενών. Από τους 2 εναπομείναντες ιατρούς Παθολογικού τομέα του ΤΕΠ, σήμερα υπηρετεί μόνο ο ένας, καθώς η δεύτερη ιατρός έχει λάβει  άδεια τοκετού.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 27/10/2021 οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Κέντρων Υγείας Μαγνησίας (ΕΙΝΚΥΜ) έκαναν συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου και την ανάγκη της άμεσης ενίσχυσής του με ιατρικό προσωπικό, οι οποίες δεν εισακούστηκαν από Υπουργείο και 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

«Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη σύσκεψη, ο Διοικητής της ΥΠΕ δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως πρωτοβουλία για την ενίσχυση του Αχιλλοπουλείου με προσωπικό, ενώ απέφυγε επισταμένα να με συναντήσει όταν επισκέφθηκα την επόμενη μέρα της σύσκεψης τα γραφεία της ΥΠΕ», σημείωσε δεικτικά ο Βουλευτής  και κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό στη Βουλή να δώσει άμεσα απαντήσεις, αλλά και λύσεις για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Βόλου.