ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΗΜΕΡΑ η ΕΣΤΙΑΣΗ και στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΜΕΓΑΛΗ η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ με την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ το ΠΡΩΪ

Κατεβάζουν ρολά καφετέριες και εστιατόρια

Κλειστή θα είναι σήμερα η εστίαση στη Μαγνησία, ενώ μεγάλη διαφαίνεται η συμμετοχή, σύμφωνα με την πρωϊνή εικόνα.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης των προβλημάτων των επαγγελματιών, δόθηκε έμφαση και στη σημερινή κινητοποίηση των επιχειρηματιών της εστίασης.

Οι επαγγελματίες του Βόλου, του Βελεστίνου, του Αλμυρού, της Σκιάθου, του Πηλίου θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί, με τον πρόεδρο των καταστηματαρχών εστίασης Μαγνησίας κ. Στέφανο Στεφάνου να επισημαίνει πως ο τζίρος έχει μειωθεί κατά 80%, ενώ την ίδια στιγμή τα έξοδα είναι σταθερά και πολλά.

Ο ίδιος ανέφερε πως έχει ήδη μιλήσει με πολλούς επιχειρηματίες και υπολογίζει να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία, η οποία γίνεται υπό τη σκέπη της ΠΟΕΣΕ, το 80-90% των επιχειρήσεων.

Μάλιστα, σημείωσε πως καφετέριες στον Βόλο και ειδικότερα στην παραλία, στο κέντρο, στην Τάκη Οικονομάκη και στα Παλαιά θα κλείσουν και θα συμμετέχουν στην απεργία.

Αποφασίστηκε δε, να μην γίνει κάποια συγκέντρωση για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και κάθε επιχειρηματίας θα βρίσκεται έξω από το κλειστό κατάστημά του μαζί με τους εργαζόμενους, ενώ συμφωνήθηκε αυτή η δράση να διοχετευτεί και στα social media κάθε επιχείρησης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Ευάγγελο Μπακίρη, πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Αλμυρού και στον Αλμυρό θα κλείσουν οι επιχειρήσεις, καθώς τίθεται πλέον πρόβλημα επιβίωσης.