ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ… ΠΑΓΩΣΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ την ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ να ΛΕΕΙ ΟΤΙ οι “ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΟΛΛΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ και ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ”

Είναι γεγονός ότι πολύ δύσκολα θα μαζευτεί πλέον όλο αυτό. Και μιλάμε για ολόκληρο τον πλανήτη.

Όταν μάλιστα οι αρμόδιοι μιλάνε πολύ, μιλάνε διαρκώς, είναι πολύ δύσκολο να ελέγξουν την λανθάνουσα γλώσσα τους.

Αυτό συνέβη λοιπόν με την αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα η οποία φιλοξενήθηκε στο Mega και μίλησε για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και την πορεία μίας δυστοπικής πανδημίας.

«Δεν σκεφτόμαστε για νέα μέτρα. Γενικά πρέπει να προσέξουμε αυτό τον καιρό που έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, να προσέξουμε τις επαφές μας. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, αλλά με έμφαση στους εμβολιασμένους γιατί κολλάνε περισσότερο και αρρωσταίνουν περισσότερο πολύ περισσότερο», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, αφήνοντας παγωτό μέσα στο χειμώνα τα εκατομμύρια Έλληνες-ανάμεσα στα δισεκατομμύρια πολίτες σε όλο το κόσμο που έσπευσαν να εμβολιαστούν

«Μπορεί να το συζητήσουμε αλλά ακόμα δεν υπάρχουν τέτοια μέτρα», ανέφερε για τις αλλαγές στο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων.

«Αυτό που έχουμε δει οι επαφές που κυρίως οδηγούν σε κρούσματα. Είναι οι επαφές χωρίς μέτρα. Όταν φοράμε τη μάσκα, τηρούμε τα μέτρα και δεν συγχρωτιζόμαστε τα κρούσματα είναι λίγα», τόνισε για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Και πρόσθεσε «τα κρούσματα είναι από επαφές χωρίς προσοχή. Είναι σημαντικό σε χώρους εστίασης, να είμαστε εμβολιασμένοι».

«Όταν έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, όπως έχουμε τώρα έχουμε και αντίστοιχα θανάτους. Δυο πράγματα είναι πολύ σημαντικά έχουμε περισσότερους θανάτους στους μη εμβολιασμένους, έχουμε θανάτους σε μεγάλους σε ηλικία και ανθρώπους που έχουν πολλαπλά προβλήματα υγείας», σημείωσε για την αύξηση των θανάτων.

«Έχουμε πολλά κρούσματα για τον αριθμό της χώρας, η διαμόλυνση είναι πολύ μεγάλη και να μην αργούν οι ασθενείς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο», εξήγησε η κ. Γκάγκα.

«Η ελληνική πολιτεία έχει συγκεκριμένες θέσεις δεν μπορούσε να στείλουμε σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου ανθρώπους που δεν είναι εμβολιασμένοι», ανέφερε για τους υγειονομικούς υπαλλήλους.

«Η πίεση που έχουμε στο Ε.Σ.Υ δεν είναι ανάλογή με αυτή που έχουμε βιώσει στο παρελθόν», ωστόσο σχολίασε πως οι αντοχές των υγειονομικών, έχουν μειωθεί μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Άντε να βγάλει κανείς άκρη…